Vad är några Guitar Effects?

Efter våga in i världen av elgitarr, kan du finna dig själv undrar vilken typ av gitarr effekter att lägga till din arsenal. Det finns säkert tillräckligt många sorter där ute, och var och en erbjuder nya ljud som kan skapa djup och blänk till ditt spelande. Så för att välja vilka som är rätt för dig, först fråga dig själv om du vill köpa enskilda effekter eller om du vill köpa ett effekt-processor som har många olika effekter inbyggda i en styrelse. Att köpa rätten gitarr effekter kan förbättra ditt spelande oerhört, men omvänt kan de felaktiga lägga lite djup eller helt enkelt mer frustration. Om du letar efter en gitarr effekt-processor, letar du efter användarvänlighet och förinställda lägen för att få dig att spela utan en massa krångel. Individuella gitarr effekter-som även kallas stomp boxar-ger dig mångsidighet anpassa ditt ljud och nästan oändliga justeringar, men den totala investeringen skulle kunna kosta dig några fler dollar än en effektprocessor. Välj vilken som är rätt för dig innan du oroa dig för vilken gitarr effekter som du kan behöva. De vanligaste gitarr effekter distorsion och pedaler overdrive. De är en basvara för någon gitarrist och bör vara det första gitarr effekter du lägger till din arsenal. Var noga med att prova flera olika sådana för att få den ton du vill ha. Om du är osäker var du ska börja, försöka Boss Corporations erbjudanden. De är tuffa gitarr effekter med professionell ton. Visual Sound Jekyll och Hyde pedal är ett bra alternativ för spelare som vill ha både distorsion och overdrive i en mycket justerbar pedal.

Beyond snedvridning enheter, kanske den mest populära gitarr effekter wah-wah-pedaler. Dock överväga att hålla ut vid köp av en wah-wah-pedal om du är nybörjare spelare, eftersom det tar en hel del samordning för att använda en wah-wah-pedal på ett effektivt sätt. I stället investera i en försening pedal. Dessa gitarr effekter uppstår vanligtvis i två varianter: digital eller analog. Analog förseningar tenderar att ha ett varmare ljud, men digitala förseningar tenderar att vara mer mångsidig. Om du är fast beslutna att behärska wah-wah-pedal istället, prova Dunlop's Crybaby, en Vox Auto Wah, eller någon variation av Snarling Dogs Wah. En grafisk equalizer gitarr effekter pedal kan vara en av de mest användbara pedaler för en gitarrist som vill öka volymen eller ändra tonen på luckan med en switch. Boss och MXR göra utmärkta equalizer pedaler värt att pröva ut. Phaser, chorus, tremolo och pedaler flanger alla lägga till intressanta och ibland psykedeliska ljud på gitarren ton, försök Ibanez Phasers, Visual Sound kör, Voodoo Lab tremolo och Line 6 flangers för några bra alternativ och mångsidighet.

Medan gitarr effektpedaler som anges här är en bra start, det finns många andra alternativ där ute, allt från enkla en-trick pedaler till ytterst komplexa syntar som den Electro-Harmonix mikro synthesizer. Det är bäst att bestämma vilken sorts spelar du gillar mest, så ta reda på vilka artister i denna genre använder för gitarr effektpedaler. Och vara säker på att prova på ett antal olika varumärken, eftersom varje gitarr effekter pedalen är lite annorlunda från andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.