Vad är heavy metal?

I 196s och 70-talen, särskilt i USA och Storbritannien, en ny typ av rock and roll musik utvecklas. Band som Led Zeppelin och Black Sabbath var att skruva upp volymen och förtjockning deras ljud för att skapa en ny genre som kallas heavy metal. Från allra första början, tog heavy metal element från traditionell rock, folk, jazz och blues, och kombinerat dem alla att göra ett tyngre sound som var både mer ond och aggressiv. Allmänt vaska av kritiker i dess tidigaste dagar-och under hela dess utveckling som en genre-Heavy metal har fortsatt att vara en drivkraft i rock and roll och har sedan födde flera sub-genrer.

Heavy metal består av ett valfritt antal av metall sub-genrer: på 1980-talet, glam metal blev den tokig när band som Poison och Whitesnake västen långt hår och smink för att framhäva sitt på scenen personas . Runt samma tidpunkt, thrash metal blev oerhört populär när band som Metallica hit scenen och byggde upp sina föregångare genom att inte bara spela högt, men att spela snabbt och med tjocka drum beats. Heavy metal lekt senare i genren nu-metal i mitten av 1990-talet och in på 2000-talet, som kombinerade element av alla sub-genrer innan men med den ytterligare inslag av moderna instrument såsom syntar. Den berörde också genrer utanför metall, såsom hip hop och electronica.

Men ursprungligen grundades heavy metal-musik av samma ljud som blues, jazz, folk och rock. Band började spela högre och mer aggressivt, omvandla ljudet till en ny genre som fångats in med en yngre publik men panorerades av äldre kritiker att den saknar strukturell rötter och försökt och sann-ljud. Experimenterande blev avgörande för heavy metal-musiken, som gitarrister som Jimmy Page dabbled in nya effekter samt nya metoder för att spela etablerade instrument. Vocalists blev en mer kraftfull aspekt av ljudet, och under senare år, blev det vanligt att vocalists skrika med djupa, raspiga röster.

Så småningom blev genomsyrad heavy metal-musik med punk rock ljud. Band som Motörhead snabba på takten och förenklat mycket av sången struktur, och slutligen blues delen av genren började försvinna. Senare, en sub-genre kallas grunge hit scenen, med band som Nirvana och Pearl Jam i förgrunden. Deras sound var aggressiv och melodiska och talade till ångest av tonåringar och unga vuxna i hela USA.

är egenskaper hos varje sub-genre of heavy metal så varierad att definiera dem alla under kategorin av metall är ibland en sträcka. Alla sub-genrer har liknande egenskaper-främst aggressivt ljud i kombination med överdrivet stora och experimentell instrumentering-att klassificera dem som tydligt heavy metal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.