Vad är ett Keyboard Synthesizer?

Ett tangentbord synthesizer är ett piano alternativ som skapar ljud med hjälp av elektriska strömmar. Det finns olika typer av syntar. Synthesizern producerar ljud när elektriska signaler trycks. Vissa syntar använder ett stränginstrument, som liknar en gitarr, andra använder en wind controller, som liknar en saxofon och andra använder drum pads. De vanligaste är dock synthesizers att använda ett tangentbord som liknar ett piano. Instrumentet som signalerar ljudet från synthesizer kallas controller. Det finns tre typer av tangentbord synthesizers: analog, digital och programvara. Det finns också blandade syntar, som använder en kombination av två eller flera av dessa tekniker. Det finns många olika typer av syntar, keyboard synthesizers är den vanligaste typen av regulator, och är relativt enkla att använda. Ljudet av synthesizern simulerar ljudet av verkliga musikinstrument. Det finns en elektrisk switch under varje tangent. När knappen trycks, genererar byta en ton.

För ljudet att gå från elektriska frekvens till traditionell musik, måste man färdas i en högtalare eller en uppsättning hörlurar. Det buller som produceras av elektriska frekvenser kan härma ljudet av olika instrument. Ljud justeras upp och ner på skalan genom att påskynda eller bromsa musik. Snabbare uppspelningshastigheten ger effekten att gå upp en oktav, medan fördröja ljudet ger en sänkande effekt på musiken en oktav.

Elektriska synthesizers har funnits länge, men det var inte förrän nyligen som tekniken får en bred användning. Den första elektriska synthesizern utvecklades under 1876, en oavsiktlig upptäckt medan uppfinnaren Elisha Gray arbetade på en prototyp av telefonen. Under 1960-talet hade tekniken nått så att tangentbordet synthesizers skulle kunna spela i realtid. Deras storlek, dock inneburit att de användes främst i inspelningsstudior.

1968 bandet The Monkees skapade historia genom poängsättning första nummer ett album som hade musik som genereras från en synt. Albumet var Pisces, Aquarius, Capricorn, Jones, Ltd . Efter framgången med The Monkees album, tangentbordet synthesizer användes mer regelbundet i olika inspelningar. År 1969 tjänade James Bond-filmen I hennes majestäts hemliga tjänst skillnaden av att vara den första filmen att använda syntetiserade musik.

Under 1970 väckte stor framgång för tangentbordet synthesizer. Vissa musiker gjort en konst att utveckla olika ljud och blandar sina syntar. Hobby tidskrifter lämnade detaljerade planer som amatörer kan använda för att bygga sina egna syntar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.