Vad är en rulle-till-Reel Tape Deck?

Reel-to-reel Kassettdäck var den första typen av massproducerade ljud repris enheter erbjuds till allmänheten i början av det 20th århundradet. Använda magnetband sår på rullar, det kassettdäck ofta fungerat som en färdskrivare förutom att vara en rulle-till-rulle bandspelare. Den höga ljudkvaliteten i bandspelare gjorde det mycket för ändamål hem inspelning. Dessutom erbjöd skivbolag ofta professionellt inspelad musik och inspelningar tal som skulle spela på rulle-till-rulle tejp spelare för dagen.

ursprungligen togs fram på 1930-talet, rullen-to-reel bandspelare som ett alternativ till användning av acetat inspelningar, eller register. Till skillnad från poster lät bandformat individer att spela in musik och offentliga samtalet med lätthet. Maskinen liknade filmprojektorer av dagen, i att två rullar utnyttjades för inspelning och uppspelning. Under hela 1930-talet och 1940, kommuner, gymnasieskolor och även kyrkor skulle använda sig av en rulle-till-rulle kassettdäck att göra ljudinspelningar av viktiga händelser. Rullen-to-reel tape deck bidrog till professionell inspelning cirklar också. Den höga kvaliteten på det format som hjälpte till att bilda grunden för att skapa master inspelningar som arkiveras och används för att göra acetat mästarna som senare skulle användas för att trycka länge skivan. Kvaliteten på den teknik som var så stor att den professionella inspelningsstudior fortsatt att använda Kassettdäck förrän under senare delen av 1980-talet då digital inspelningsteknik blev normen. I den allmänna konsumentmarknaden, budget prissatta versioner av rullen-to-reel tape deck fångats på med allmänheten under 1950-talet. Som hem bokföringsmetod val förblev Kassettdäck populära fram till införandet av kassettband 1963. Även med lätthet och bekvämlighet av kassetten, rullen-to-reel tape deck varit en favorit bland garage band och andra som ville ha överlägsen ljudkvalitet som erbjuds av rulle-till-rulle tejp.

är visserligen rulle-till-rulle kassettdäck sällan används i privata miljöer idag är det inte ovanligt att artister att fortfarande använda enheten. Ljudkvaliteten fångas på band fortfarande anses vara bland de bästa möjliga, även med dagens digitala teknik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.