Vad är en karaokemaskin?

Ordet Karaoke kommer från det japanska för "tom orkester". I huvudsak är musiker som anställs för att återskapa den ursprungliga instrumental och backing vocal spår av populära låtar, då tillverkarna lägga till grafik som innehåller texterna. Amatör sångare kan läsa dessa texter i ett TV-monitor som de uppträda för en publik eller i avskildhet i sina egna hem. Hårdvaran som gör detta uppspelning kallas en karaokemaskin. När karaoke först blev populära i Japan och senare i USA, kan bara ett begränsat antal människor har råd med en karaokemaskin. Dessa tidiga professionella karaokemaskin modeller avsedda för användning i nattklubbar och andra offentliga lokaler, inte för den genomsnittliga hem. Allteftersom populariteten för karaoke fortsatte att växa under 1980-talet började dock elektroniktillverkare att sälja de första modellerna karaoke maskin för hemmabruk. Den första bostad karaokemaskin var lite mer än en vanlig bergsprängare stereo med en mikrofon foder, men det tillät användare att spela speciella band karaoke kassett och sjunga med radion. Eftersom tekniken bakom karaoke förbättrats, CD-skivor med grafiken (CD + G) ersatte tidigare kassetter. En karaokemaskin köpte under 1990-talet skulle förmodligen har en kassettbandspelare, en radio och en CD-spelare med extra programvara för att läsa grafik. En liten TV-skärmen kan också finnas med på mer avancerade modeller, eller karaokemaskin kan ha externa pluggar som leder till en vanlig TV-skärm. Tanken var fortfarande densamma-sångerskan valt en låt från skivan och texten skulle visas på skärmen som en guide.

Idag är många karaoke sångare söker de bästa modellerna karaokemaskin tillgänglig för seriösa artister . Mikrofoner ofta blandas i kommersiell nivå Soundboards för bättre ljud balans och vokala kvalitet. De små högtalarna med en bergsprängare har ersatts med 50 amp högtalarna klarar av även de mest högljudda vokalister. Den nya karaokemaskin för både personlig och kommersiell användning ser mer ut som en DVD-spelare. Flera CD + G skivor kan placeras i olika fack, vilket eliminerar driftstopp mellan valen. En elektronisk nyckel ändra kan höja eller sänka den ursprungliga tonhöjden genom flera nycklar i endera riktningen.

Överraskande nog, kan en diskbaserad spelsystem såsom Playstation eller GameCube också bli en karaokemaskin med grafiken. Karaoke skivor återfinns ofta på varuhus, musik affärer och försäljning på Internet sortiment.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.