Vad är en grafisk formgivare?

En grafisk formgivare genomslagskraft i ditt dagliga liv än du inser förmodligen. Varje gång du läser en tidning, använder Internet, eller till och handla i affären, du möter deras arbete. Designers är ansvariga för att organisera olika typer av material till ett paket som är både iögonfallande och informativ. En grafisk formgivare kan arbeta i en mängd olika områden, bland annat print design (exempelvis tidskrifter och tidningar), webbdesign, reklam, produktutveckling, logo design-även sign-making. Datorprogram som Adobe Photoshop eller Quark Xpress används ofta för att underlätta processen. Det finns två grundläggande typer av formgivare-"in-house" eller frilans. En "in-house" grafisk formgivare är en konstnär som arbetar för ett specifikt företag och betalas av företaget för sitt arbete. Frilansande grafisk formgivare arbetar på ett jobb från jobbet grund, och är ansvarigt för att söka upp sina egna kunder och förhandla fram ett avtal om betalning. Ungefär en tredjedel av alla professionella designers tillhör den andra kategorin.

Grafisk design är ett mycket konkurrensutsatt område, och många människor som bedriver arbete på detta område gå på college för att lära sig grunderna i arbetet och bygga upp en portfölj. Emellertid är flera års erfarenhet av arbete inom ett godtagbart alternativ till en examen. En imponerande portfölj, bestående av arbete skapas antingen i klasser eller för kunder, är avgörande för framgången för en grafisk formgivare. Prover av arbetet visar potentiella arbetsgivare som grafisk designer är kreativ, kompetent och kunna tillgodose kundens behov och till olika grupper av konsumenter. En annan viktig färdighet är förmågan att hålla tidsgränser.

Medan många fina artister använder grafisk design som ett sätt att betala räkningar, skiljer det sig mycket från riket av fina arts beror mest på den kommersiella sidan av fältet och ofta behöver byta arbete på begäran av kunden. Men många fina konstnärer bidragit till utvecklingen av området, till exempel Andy Warhol, Piet Mondrian, och den ryska konstruktivistisk konstnärer från 1920-talet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.