Vad är en gitarr luftfuktare?

Eftersom gitarrer är gjorda huvudsakligen av olika typer av trä, spelbarhet och tonen i instrumentet kan variera kraftigt beroende på villkor av dess komponenter. När virke av kroppen och trä på halsen torka ut, de får kontraktet. Men eftersom de ofta olika träslag, kontrakt som de i olika takt och därmed få slå sig eller sprickbildning. Detta kan skada instrumentet och påverka sin ton och spelbarhet. Därför införs en gitarr luftfuktare i gitarren medan den är i sitt fall kan visa sig vara ett mycket klokt beslut. En gitarr luftfuktare håller trä av din gitarr fuktig nog att det inte kommer att förvränga eller spricka alltför dramatiskt. De finns i flera olika former, men oftast gitarren luftfuktare använder en lång, smal svamp innesluten i latex eller annan plast, som sedan fuktas med kranvatten och införas i mellan strängarna på gitarren. På en akustisk gitarr, utvidgar gitarr luftfuktare ner i kroppen av instrumentet, som möjliggör låga nivåer av fukt för att utstråla hela kaviteten.

Andra former av gitarr luftfuktare uppnå samma önskad effekt men med mindre ansträngning eller investering. Till exempel, med en fuktig trasa och binda det i en plastpåse, sedan peta hål i påsen så att fukt komma undan, kan vara effektivt för elgitarrer. Placera bara påsen inuti din gitarr fall tillsammans med gitarren, men tänk på att inte över-fukta trasan eller mögel kan växa i fodralet och på din gitarr.

Precis som torkning av trä för gitarr kan påverka tonen och spelbarhet, det kan även över Avfuktning din gitarr. Om du bor i torra klimat, kan detta inte vara ett problem och en gitarr luftfuktare måste användas tämligen konstant. Men i fuktigare, svalare klimat, får en luftfuktare inte nödvändigt alls och kan i vissa fall, göra skada på din gitarr. Mögel kan växa på frets och elektronik, och trä kan mjukna för mycket, igen påverkar tonen och spelbarheten av gitarren.

Det bästa är att kontakta din lokala Guitar butik för deras rekommendationer, men i allmänhet, om du bor i ett torrt klimat eller planerar att ta ditt instrument på vägen, en gitarr luftfuktare är en nödvändighet som kommer att hålla gitarren i fin form, vilket möjliggör stjärnornas ton. De är billiga och kommer att spara pengar på reparationer längre fram på vägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.