Vad är en STENTORS Voice?

klassiskt tränades manliga skådespelare som Laurence Olivier, Richard Harris och Richard Burton ofta uppmuntras att leverera sina repliker på ett STENTORS röst . En STENTORS röst anses allmänt för "Guds röst" i resultat cirklar, en kraftfull, blomstrande muntligt framförande tänkt att åberopa myndigheten och forcefulness. En berättare eller ceremonimästare kan också bli ombedd att tala på ett STENTORS röst när tillkännage högtalare eller vinnarna tilldelning. Den idealiska STENTORS röst är både kraftfullt och tydligt, inte bara högt eller påverkas.

Skådespelare och andra artister som väljer att tala i en STENTORS röst bör vara försiktig och inte överdriva effekten. Publiken kan bli immun mot den stereotypa blomstrande STENTORS röst som används alltför ofta i radio-och TV-reklam. Auktoritativ eller befallande röst kan dra till sig lyssnarens uppmärksamhet eller lägg värdighet för produkten, men en överdriven STENTORS röst ofta framstår som oärligt och ytlig. Berättaren ska kunna kommunicera med sin publik utan att påverka en konstgjord STENTORS ton. kan Historien om STENTORS röst kan spåras tillbaka till Homeros epos beskrivning av slaget vid Troja, Iliaden . Ett av tecknen i Iliaden är en grekisk krigare vid namn Stentor. Stentor sades äga röst 50 män och hördes i många miles runt. Denna färdighet visade sig vara mycket användbart under striderna, eftersom Stentor kunde leverera kommandon eller rapportera förflyttningar fienden utan att lämna området. Stentor namn blev synonymt med hjälp av en stark högkonjunktur röst att utfärda uttalanden till en allmän publik.

Town criers under medeltiden krävdes ofta att använda en STENTORS röst för att läsa kungliga kungörelser eller att tillkännage tiden. Denna praxis var inte alltid väl emot av den yngre generationen av medborgare, som rutinmässigt hånade stadens crier är ofta täppt och aristokratiska STENTORS röst. Än idag används av en verkligt STENTORS röst är i allmänhet begränsad till korta meddelanden eller berättelser. Moderna Högtalaranläggningar har praktiskt taget eliminerat behovet av en sådan kraftfull sång tekniker som utbildats STENTORS röst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.