Vad är en Moog Synthesizer?

Moog syntar är elektroniska musikinstrument som har kapacitet att producera ljudet av ett brett utbud av traditionella musikinstrument, såsom gitarr, keyboard, horn och trummor. Den bredare Moog synthesizer vanligtvis används för att identifiera både en analog synt och en digital synthesizer. Uppfanns på 1960-talet och som fortfarande tillverkas i dag av flera företag gick Moog synthesizer från en studio kraftfullt verktyg för att ett framförande instrument på mycket kort tid.

Envisioned och finslipas av Robert Moog 1964, gjorde originalet Moog synthesizer använda ett tangentbord som gjorde det möjligt för användaren att simulera ett antal olika ljud. I de tidigaste modellerna var det en mödosam process för att anpassa enheten för varje typ av ljud önskas av användaren. Men som avancerad teknik, blev arbetet med planeringen av Moog synthesizer för ett brett spektrum av ljud lättare.

By 1967, flera musikgrupper som vill experimentera med sitt sound var utnyttja den Moog synthesizer. Kanske en av de mest anmärkningsvärda tillämpningar av Moog synthesizer var av Monkees. Gruppen använde sig av Moog synthesizer på två låtar på deras nummer 1 album Pisces Aquarius Capricorn Jones Ltd, släpptes i november 1967. De två snitten "Daily Nightly" och "Star Collector" fick en hel del FM airplay, vilket var ovanligt för en musikalisk gärning som normalt överklagas bara pre-teens.

Under återstoden av årtiondet började flera andra populärmusik agerar för att anställa den Moog synthesizer i deras studio inspelningar. Grupper som The Byrds och Zodiac utnyttjat synthesizer om utsläpp som fångade en hel del kritiska uppmärksamhet. Den första stora utsläpp av Moog Music ägde rum 1969 med lanseringen av album Switched-On Bach och The Well Tempered Synthesizer. The Beatles gick också in med hjälp av Moog synthesizer på flera delar av deras Abbey Road album.

Under början till mitten av 1970-talet, den Moog synthesizer åtnjöt stor popularitet bland artister. Sådana celebriteter som Stevie Wonder och gruppen Emerson Lake and Palmer gjorde stora hits med låtar featuring det Moog synthesizer. Trenden fortsatte under disco vurm i slutet av sjuttiotalet, med producenten Giorgio Moroder med Moog synthesizer för ett antal populära sånger av disco superstar Donna Summer.

Flera modeller av Moog synthesizer utvecklades under 1970-talet som kunde användas i konsertsalar. Ett antal underhållare började omfatta användning av syntar i deras personliga framträdanden, vilket bidrog till att förbättra de allmänna rykte instrumentet med allmänheten.

På företagsmarknaden fronten, deklarerade Robert Moog ursprungliga företagets konkurs 1986. Varianter av synthesizer fortsatt att tillverkas av andra företag. År 2001 var Moog möjlighet att se förvärva rättigheterna till Moog namn och startas Moog Music och har lett till Minimoog Voyager både som ateljé och prestanda instrument sedan dess.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.