Vad är en Lighting Tekniker?

En belysning tekniker är den person som ansvarar för uppbyggnaden av lampor och ljuseffekter som används inom teater, film och television. Deras arbete omfattar en rad olika effekter, från standard belysning på en scen, till specialeffekter som strobes visar laser, strålkastare och annat.

Ljus tekniker arbetar nära direktörer och konsten att bestämma lämpliga effekter och letar efter varje skott av en film eller en scen i ett skådespel. Deras roll kräver stor teknisk kunskap och förståelse av komplexa system, eftersom de tillbringar en stor del av sin tid inrättande, reparation och nedmontering av belysning matriser och datorn och elektroniska system som används för att kontrollera dem.

På grundläggande nivå, belysning tekniker ansvarar för till exempel bidra med att inrätta och avveckla system, vilket gör att allt fortsätter att vara i funktionsdugligt skick, och med direkt order från en scen eller regissör.

Med erfarenhet och certifiering, tekniker börja samordna större visar, programmering komplexa ljuseffekter med datorer, och i allmänhet ta itu med större och mer utsmyckade jobb med en besättning på tekniker som arbetar under dem.

Belysning tekniker behålla några av de minst sociala timmar i nöjesbranschen, eftersom deras arbete innebär att nå en uppsättning långt innan andra har kommit att inrätta belysningssystem, och lämnade långt efter alla andra har gått hem, medan demontering samma system.

Omfattande utbildning är nödvändig för att bli en belysning tekniker, eftersom de är ansvariga för att känna driften av mer utrustning än någon annan medlem i en film eller TV-team. Myriad kabeltyper, lugs förlängning, diverse adaptrar och kontakter, en svindlande mängd belysningssystem och komplexa, programmerbara datorer för att hantera svåra övergångar är bara några av de verktyg en belysning tekniker måste vara duktiga på.

faror på området med en relativt hög risk för elstötar (i synnerhet utomhus apparater i ogynnsamma väderförhållanden), skador faller utrustning eller olyckor med stegar och omfattande brännskador från skållning varma lampor.

Trots dessa faror och den relativa dunkel för en belysnings-tekniker i den slutliga sammansättningen av en film eller tv-show, är marknaden mycket konkurrenskraftigt. I USA under 2000 fanns det ungefär 1. 700 belysning tekniker registrerade fackföreningar i Kalifornien (högsta anställa tillstånd av belysnings-tekniker), med betydligt fler slåss om jobben. Unionen skala i Kalifornien sträcker sig från 21 $ till 30 $ i timmen, med workweeks ofta överstiger 75 timmar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.