Vad är en First Assistant Director?

Om du någonsin besöker en film som du kan se en person springa omkring skällande order och allmänhet håller alla flyttar. Det är ett vanligt misstag att anta att personen i centrum av en febrila aktivitet är direktören. Faktum är att den person som blivit anklagad kör som kallas den första regiassistent, eller första annons. I film sett är den första annonsen som betraktas som typiskt en av de viktigaste medlemmarna i besättningen. Stället för att bidra till den kreativa aspekten av film, är den första annonsen din bästa insats på att faktiskt garantera att filmen är gjord på en daglig basis. Varje filmproduktion som försöker gå framåt utan en kompetent första regiassistent kommer sannolikt att hamna i ett planeringsproblem mardröm.

På en film som, direktör är åtalad för att kommunicera med berörda aktörer och fotograf för att filma varje skott. En första regiassistent ser oftast till att all produktion element är klara inom utsatt tid, eller har möjlighet att informera direktören om eventuella förseningar som kan bromsa produktionen. En bra AD kommer att göra det möjligt för kreativa team förmågan att fokusera på sitt arbete samtidigt som de budgetmässiga och praktiska behov av produktionen är uppfyllda. Första biträdande direktörer också normalt arbetar med regissören och fotografen att skapa en realistisk dagligen skytte schema. Exakt bedöma hur mycket tid en viss scen eller sekvens kommer att ta är en viktig del av den biträdande styra jobbet.

Även om det inte finns någon formell väg att bli ett första AD vissa grundläggande kvalifikationer krävs. Biträdande direktörer gör ofta en svår balansgång-walking handling mellan producenter, regissörer och skådespelare och filmarbetare. En ännu humör och positiv reaktion på stress är oerhört viktigt. Dessutom strävar biträdande direktörer måste excellent time-management och multi-tasking förmågor. Om du är intresserad av att bli första regiassistent först skaffa sig erfarenhet av att arbeta som produktions-assistent eller löpare. Detta värdefulla arbete kommer att ge dig tid att följa arbetet i en film som samtidigt som du får kontakter inom branschen. Träna upp din förmåga att bryta ner manus och förbereder skytte scheman med volontärarbete som biträdande direktör med produktioner student film. Tänk dock: en första regiassistent ska inte förväxlas med en assistent till direktören. Ditt jobb är inte att hämta kaffe för regissören, det är att se till att hans aktörer i kostym och makeup på en uppsättning som är tänd, säkerhets-kontrollerade och redo att bli skjuten.

Arbetet som ett första regiassistent är nästan ovärderlig, men ofta otacksamma. Många regissörer och producenter började sin karriär i denna svåra uppgift, bland annat Alfred Hitchcock. Medan timmarna kan vara lång och den frustration många en första AD kan vara säker på att det inte bara är de väsentliga för filmskapande processen, utan de kan få enorma mängder av erfarenheter som hjälper dem att nå sina karriärmål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.