Vad är en Executive Producer?

en "verkställande producent" är någon som antingen finansiera en film, eller företräder en studio eller part som finansierar en film. Filmerna kan ha flera uppbackare, och därför mer än en exekutiv producent. Exekutiva producenter-som ofta kallas "det passar" på grund av sin formella klädsel-kanske inte har någon film-making erfarenhet alls. När en studio investerar i en film och det ger en verkställande att övervaka skapandet av filmen, är verkställande få titeln exekutiv producent . Men han eller hon inte har ett specifikt jobb på apparaten. Istället hennes ansvar är att se till att alla andra gör sitt jobb-att projektet löper planenligt och är inte över budget. Exekutiv producent skyddar studions investering genom att övervaka projektet.

exekutiv producent kommer att arbeta nära med regissören eventuella problem uppstår. Om till exempel dåligt väder håller upp filma, eller en skådespelare är skadad-om något alls går fel som hotar bilden kvar budget eller på schemat-exekutiv producent kommer att verka för lösningar. En annan roll på exekutiv producent är att se till att när filmen görs som planerat, utan se till att tillfälliga förändringar inte i sig förändrar den ursprungliga projektet studion godkända. Ibland kan ses som en outsider eller inkräktare, är det ändå fungera som en exekutiv producent för att titta över folks axlar. Filmer kan inte göras utan finansiärer, och exekutiva producenter spela en trovärdig roll för att skydda investeringar som satsar på konst filmskapande. Det finns ett undantag från regeln om exekutiva producenter som "outsiders". Ibland en skådespelare, regissör, producent eller kommer ekonomiskt att investera i en film han eller hon gör. I detta fall investeraren bär titeln exekutiv producent utöver sin normala kredit skådespelare, regissör, etc.

Alla som har tillräckligt med pengar att investera kan bli en exekutiv producent. Denna titel kräver ingen erfarenhet av något slag, eller tillförs processen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.