Vad är datoranimation?

datoranimation kan beskrivas som en konstform som innebär att föra stillbilder till liv med hjälp av datateknik. Animation i denna form kan tillämpas på bilder på en dator eller de i filmen. När datoranimation används för filmer, är det ofta kallas dator-generated imagery (CGI). Om du vill skapa datoranimation, en fortfarande , eller icke-rörliga bilder, är först visas. Med fart i åtanke är den här bilden ersätts med en annan bild. Den nya bilden är mycket lik den första, men har ändrats lite grann. Varje påföljande bilden förändrats något. Denna kombination av snabb bild utbyte samt mindre förändringar av bilder skapar en illusion av rörelse. Även datateknik används för datoranimation, är tekniken att skapa utseendet rörlighet densamma som används för TV och film animation. För att förstå hur rörelse skapas med datoranimation, överväga en blank skärm. Tänk dig nu en person som på vänster sida av skärmen. Tänk dig sedan att skärmen är tom igen, och nästa gång du ser bilden av den person, det är placerat bara lite till höger om sitt ursprungliga läge. Än en gång är skärmen tomt, och personen flyttas lite mer till höger. I hög hastighet, kommer denna lilla rörelse i bilden leder till uppkomsten av mjuk rörelse till höger.

Hastighet är nyckeln till framgång för datoranimation. Att ge en illusion av mjuk rörelse, kompletta bilder, ofta kallad ramar , skall visas upp vid en hastighet på minst 12 bilder per sekund. Till lägre hastigheter är det mänskliga ögat kan upptäcka en viss ryckighet. Intressant nog finns det emellertid ingen fördel med att visa bilder med en hastighet av 70 bilder per sekund eller mer, eftersom det inte finns någon märkbar förbättring i rörelse uppfattning vid hastigheter denna höga. När animeringen är skapad med konventionell handritade metoder, är det inte ovanligt att använda 15 bilder per sekund. Detta görs för att hushålla med den mängd ritningar som behövs för att skapa en animering. Men är datoranimation ofta för att skapa mer realistiska letar bilder. Som sådan användning av fler bildrutor per sekund är oftast nödvändigt.

En dator och speciell animation programvara är nödvändiga för skapandet av datoranimation. Det finns ett brett utbud av animation programvara på marknaden idag, med priser som varierar beroende på avsedd användning. I allmänhet, animation programvara avsedd för nybörjare att njuta för nöjes skull eller för enkel animering är billigare. Program för mer professionell animering är inte bara dyrare, men också mer omfattande. Men även de mest grundläggande animations program kan skapa några fantastiska animationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.