Vad är akvareller?

Akvarell målning är en konstform som skapar konstnärliga framställningar, vanligen på papper, med pigment som är vattenlösliga. Andra former av oljemålning användning löslig färger eller torrt pigment i pinnar som pasteller. Akvareller är bekant för de flesta av oss som barn som utförts med boxar i färg kastruller, de färgglada blocken är swiped med en våt pensel och pigment överföringar sig till vattnade borste och därifrån till papperet. Adult watercolorists använder olika färger, dock. Barnens versionerna inte innehåller den mängd pigment som krävs för att uppnå de effekter som finns tillgängliga med 'artist grade "akvarell färger.

akvareller använder en typ av palett specifika form-normalt ett stort platt plastbit med fördjupningar i ytterkanten. Akvarell färg som säljs i tuber kläms in i dessa depressioner och får torka. Detta motsvarar barnens uppsättning torkade färgade kuber. Vissa artister använder "färska" akvarell färg direkt från tuben och inte låta det torka. De hävdar att färgerna är friskare om färgen inte får torka innan den når papperet.

akvareller sysselsätter en mängd olika tekniker som är specifika för mediet. Det mest karakteristiska är kanske den teknik som kallas vått-i-vått , där stora delar av papperet är vått, antingen med en tidigare tillämpning av en tvätt med färg eller med vanligt färglösa vatten. Borsten är lastad med pigment från paletten och antingen sjunkit eller strök på papperet, vilket gör att färgen kan flöda var den än kommer, blommar i intressanta och oväntade mönster, sammanslagning med tidigare ansökningar av andra färger och bildar nya nyanser. Vått-i-vått akvareller är svår att kontrollera, men kan ge några av de mest överraskande och tillfredsställande resultat.

Om du är intresserad av att utforska akvareller för dig själv, unna dig en verkligt "artist grade" rör med akvarell färg. De flesta färgtillverkare erbjuda en "student grade" linje som är betydligt billigare, men dessa färger kommer inte att ge samma resultat, vilket kan vara nedslående för nybörjare. Snarare än att köpa en mer komplett palett av billigare färger, köpa ett mindre antal av högre kvalitet färger, eftersom nästan all skugga kan skapas från blandar ihop två eller flera andra färger. Till exempel kan du blanda en riktigt mörk svart skugga av en blandning av röda och gröna pigment, så de flesta watercolorists inte ens hålla en tub med svart akvarell målar i sin färg rutan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.