Vad är Thieving Magpie?

Thieving Skatan är en melodram i två akter av den italienske tonsättaren Gioacchino Rossini, som även är känd för Barberaren i Sevilla, William Tell och La Cenerentola . Thieving Skatan bestod år 1817 med ett libretto av Giovanni Gherardini, som drog på 1815 spelar La paj voleuse av JMT Badouin d'Aubigny och Louis-Charles Caigniez.

Premiären av Thieving Skatan ägde rum i Milano på Teatro alla Scala den 31 maj 1817. Uvertyren till The Thieving Skatan är kanske den mest kända delen av operan är populär för orkester prestanda och känd för sina slående börjar med flera på varandra följande solo virveltrumman rullar.

Historien om Thieving Skatan innebär en anställd Ninetta som arbetar för en bonde Fabrizio Vingradito och hans hustru Lucia. Paret förväntar sig att återvända till sin son, Giannetto, från kriget, och medan Fabrizio tänker att han gifta sig Ninetta, ogillar Lucia. Hon misstänker Ninetta att vara slarvig och opålitlig. Giannetto är välkommen hem, och en gårdfarihandlare och en uteliggare både besöka gården. Ninetta erkänner uteliggare som hennes far Fernando, som är en soldat som gått AWOL efter gräl med sin chef, som flyr för att undvika utförande.

Ninetta försök att dölja sin far, men blir avbruten av borgmästaren i byn, Gottardo, som är romantiskt intresserad av henne, ett intresse hon inte tillbaka. Ninetta försöker övertyga sin far att lämna, men han behöver pengar för att leva på, och ber henne att sälja en bit av bestick med sina initialer, FV, och stoppa pengarna i ett närliggande träd för honom att plocka upp. Staden kontorist visar upp för att rapportera en desertör, och utan hans glasögon, frågar Gottardo Ninetta att läsa beskrivningen för honom, och hon färger det så att hennes pappa inte kommer att redovisas. Samtidigt en skata slår ned i rummet och stjäl en sked från bordet. Lucia meddelanden skeden frånvaro, och rapporterna gårdfarihandlaren att Ninetta sålde honom en sked märkt FV, som bevis, är Ninetta arresterades för stöld och fördes till fängelset. i akt II i The Thieving Skatan, Ninetta är avvaktan på rättegång, och den typ Warder Antonio tillåter Giannetto att besöka henne. Borgmästaren besök också, men Ninetta repulses hans närmanden. För att få pengar till sin far, ger hon sitt guld över till en annan arbetstagare för Fabrizio, Pippo, att sälja, och bad att hon lagt intäkterna i trädet fadern hade utsett. Men Ninetta far, undrade var Ninetta är, har gått till gården, fick reda på att hon skulle arresteras, och planerar att komma till rättegången.

Domstolen konstaterar Ninetta skyldig, trots sin faders ingripande, och genom att tala in, avslöjar han sin identitet och hämndlysten borgmästare gripanden honom. En budbärare från kungen benådar Fernando, och-efter Ninetta tas till halshuggning-det upptäcks att den tjuvaktiga skatan är boven i dramat: det har varit att stjäla och gömma objekt i kyrktorn. Ninetta är fri, och alla utom borgmästaren fira.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.