Vad är The Beggar’s Opera?

Tiggarens opera är en tre handling ballad opera, en form skapad av John Gay, som var en sjuttonhundratalet poet och dramatiker vars vänner ingår Alexander Pope och Jonathan Swift. Gay idé om The Beggar's Opera kan ha kommit från Swift. The ballad opera är en satirisk genre av spel, som utförs av aktörer, inte sångare och dialog varvas med sånger ur populära verk byggs om med ord som passar behoven av tomten utveckling. Om du känner till Capitol Steps och hur de använder kända låtar med nya ord för att skapa komedi och politisk satir har du idén.

Beggar's Opera är original och enastående exempel på ballad opera genren. Den innehåller 69 låtar hämtade från Henry Purcell, Händel Georg och John Eccles, bland andra, samt populära sånger och 28 engelska ballader, varifrån kom dess generiska namn. Den Drury Lane Theatre vägras möjlighet att presentera Beggar's Opera, och det öppnades i London vid Lincoln's Inn Fields, producerad av John Rich, den 29 januari 1728. Det gjordes i varje skede säsong för resten av sjuttonhundratalet, och ännu i dag är det de mest framförda opera på engelska. Den fungerar som grund för Bertolt Brecht tyska anpassning Die Dreigroshchenoper, Tolvskillingsoperan på engelska, med musik av Kurt Weill. Det också gett upphov till en marknad för märkesvaror från fans till kortlekar till statyetter. I inledningen till Tiggarens opera är en förklaring till opera av tiggare till spelaren. I lag I Beggar's Opera , ett staket som heter Peachum går över sina räkenskaper och talar med sin fru om farorna med en odåga bra namn MacHeath. De börjar bli oroliga för sin dotter gifta sig och ge bort familjens hemligheter. Efter konfrontera sin dotter, tycker de att hon faktiskt har gift MacHeath som, visar det sig, gömmer sig i sitt rum. Han lämnar, svära trohet, och hon tror honom. i akt II, MacHeath och hans gäng besöker en krog och dansa med horor samlades där. De i sin tur signal Peachum, som kommer in med en konstapel och har MacHeath greps. MacHeath tas till Newgatefängelset, och försöker förföra fängelsedirektörens dotter för att återfå sin frihet. Polly går dock omintetgöra hans plan. Peachum går in och tar Polly bort. MacHeath försöker igen, och trots Polly, samtycker Lucy att hjälpa honom.

lag III från Beggar's Opera öppnas med föreståndare skället hans dotter för att inte göra några pengar på MacHeath flykt. Peachum och Lockit planerar sedan att återta MacHeath, medan Lucy planer på att förgifta Polly, men Polly sjunker glaset i förvåning och bestörtning när MaHeath förs in igen. MacHeath går till rättegång, och Polly och Lucy kommer att säga farväl, liksom för andra kvinnor med ett barn. Spelaren och Beggar återvända till sina samtal med Beggar förkunnar att han avser att hänga MacHeath. Spelaren hävdar att detta inte skulle passa i genren, såsom operor bör lyckligt. Tiggaren tar udden och förklarar MacHeath måste räddas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.