Vad är Suzuki-metoden?

Suzuki-metoden är en populär metod för att lära yngre barn att spela ett musikinstrument, typiskt för violin eller piano. Suzuki-metoden är en pedagogisk filosofi som utvecklades av Dr Shinichi Suzuki. Dr Suzuki var en violinist från Japan som började undervisa små barn musik i slutet av 1920-talet och början av 1930-talet. Han ansåg att musiken skulle kunna jämställas med språkinlärning och att om små barn hade förmågan att utveckla språkkunskaper, de hade förmågan att lära sig spela musik.

Även om Suzuki-metoden utvecklades först och praktiseras i Japan av Dr Suzuki, metoden spridas till andra delar av världen som musiklärare fick intresse för Suzuki-metoden och började studera den. Idag har Suzuki-metoden anpassats en pedagogisk filosofi som används inom många områden av småbarnsfostran, inte bara musik.

Musical undervisning enligt Suzuki-metoden kan börja redan efter tre år. Dr Suzuki trodde att det inte var nödvändigt för barn att läsa noter innan de lärde sig att spela ett instrument. Han utvecklade denna övertygelse baseras på det faktum att barn inte lär sig att läsa sitt modersmål innan de lär sig att tala det. Suzuki-metoden fokuserar på fonetisk känslighet och erkännande så att barnen kan lära sig att spela den musik de hör, samtidigt höra musiken de spelar. Förutom att utveckla auricular färdigheterna, barn också lära sig att memorera . Med Suzuki-metoden, föräldrarna spelar en viktig roll i sitt barns musikaliska instruktion. Även förmågan att läsa ett partitur är inte fokus för barnet uppmuntrar Suzukimetoden föräldrar att lära sig läsa noter för att hjälpa sina barn praxis.

Även om filosofi av Suzuki-metoden är tron på att barn kan lära sig att spela musik precis som de lär sig att tala, omfattar den också övertygelsen att med en vårda miljön, kan ett barn lära sig något. Beroende på både barnet och instruktör, kan ett barn börja lära sig enligt Suzuki-metoden mellan tre och fem år. Instruktörer förtrogen med Suzuki-metoden finns över hela världen och kan hittas genom att söka upp och prata med olika musiklärare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.