Vad är Skönheten och Odjuret?

"Beauty and the Beast" är en historia som har utvecklats i en rad olika genrer och är en ofta anspelning. "Beauty and the Beast" är titeln på ett antal låtar, varav en med David Bowie för sitt 1977 album Heroes, liksom en lång dikt, en balett, en pjäs, en pantomim, en opera, två tv-show-ett i USA och den andra i Australien, och två videospel. Det finns också en skridskoåkning version kallas Skönheten och Odjuret on Ice . Mest bekant är det en saga som först publicerades i franska på sjuttonhundratalet, och ett antal filmer, däribland ett noterade en av Jean Cocteau och en från Disney, baserad på sagan, och även en Broadway-musikal som bygger på Disney film.

sagan med varianter över hela Europa, är kärnan i "Skönheten och Odjuret" historia mycket lik Amor och Psyche historia, som är lika utvecklat i flera genrer och varianter, inklusive en Twentieth Century roman av CS Lewis kallade Till We Have Faces: A Myth retold . Vad de flesta versioner av "Skönheten och Odjuret" har gemensamt är en grundläggande historia så här: en tidigare rik köpman med tre döttrar, lämna för att uppfylla det sista av hans handelsfartyg, erbjuder sig att föra döttrar gåvor. De två äldsta begäran tecken på status-kläder och smycken, medan den yngsta-Belle eller skönhet-frågar bara blomma: en ros. Last av detta fartyg används för att betala sina skulder, så han kommer att återvända hem tomhänt, när han blir förlorade. Spotting ett slott, går han att hitta en måltid spridning, tydligen för honom, men ingen levande själ.

Tacksamt äter köpmannen, och sedan-som han lämnar-han passerar en rosenträdgård, där han plockar en ros för skönhet. Han är omedelbart uppvaktades av slottets ägare, Odjuret, som upbraids honom för att ha stulit rosen särskilt efter accepterar hans gästfrihet, straffet som är permanent fängelse. Handlaren ber för sin frihet, och Odjuret håller med om en av handlarens döttrar är villig att stanna i hans ställe. Det är, föga förvånande, skönhet, som erbjuder sig att ge sin egen frihet för att säkra sin fars.

Skönhet finner Odjuret inte otrevlig, men vänder ner sina återkommande önskemål om hennes hand i äktenskap. När hon blir outhärdligt hemlängtan, medger Odjuret henne att besöka sin familj på villkor att hon återvänder i en angiven tidsperiod. Hemma, skönhet systrar lirka henne att bryta sitt löfte till Odjuret, och när hon slutligen återvänder till slottet, finner hon att odjuret i trädgården, dö av ett brustet hjärta. Skönhet inser att hon älskar Odjuret, och när hon säger till honom så han förvandlas tillbaka till en vacker prins. Han berättar att han hade förvandlats till ett odjur för uppträder på ett bestialiskt sätt, och bara genom att hitta någon som älskade honom trots hans utseende var förbannelsen bruten.

The Disney Version

The Disney 1991 film av Skönheten och Odjuret , med låtar av Alan Menken och Howard Ashman, var det första fullängdsalbum animerade långfilmen att få en nominering till Oscar för bästa film. Skönheten och Odjuret segrade Academy Awards for Best Music, Original Score samt Best Music, Song for the titellåten, "Skönheten och Odjuret".

Den musikaliska version av Skönheten och Odjuret bygger på Disneys film och på ett kort live synopsized föreställning som spelades på Disneyland och Disney's Hollywood Studios temapark, men med anpassningar. Den hade en Broadway upplaga på 5. 464 föreställningar, och år 2007 hade skillnaden av att vara Broadways sjätte längsta kör show.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.