Vad är Plektrum instrument?

Plektrum instrument är instrument som spelas med hjälp av ett plektrum, ett verktyg som används för att plocka på eller knäpper strängarna på instrumentet för att producera ljud. Du kan också höra ett plektrum kallat "plocka" och spela som "plocka". Plektrum instrument finns i många kulturer, och de tillverkar ett brett spektrum av ljud. Många är utformade för att njuta som soloinstrument, i intim inställningar där man tydligt kan höra ljudet, men de kan också spelas i små grupper och i samförstånd. Det finns två huvudtyper av plektrum instrument. Vissa spelas med en handhållen plektrum, gitarren är ett klassiskt exempel på ett sådant instrument. Det plektrum kan bäras i handen, eller hålls mellan fingrarna, beroende på vilket instrument och musiker. Andra har en mekanism med Plektrum monterad i det, harpsichordet är ett exempel. Piano, som har en liknande mekanism, är inte ett plektrum instrument, eftersom strängarna är drabbade, inte plockade eller thrummed, producerar en helt annan typ av ljud.

Några exempel på plektrum instrument från Europa omfatta gitarrer, lutor, cittror och mandoliner. I Amerika, banjo ett instrument som utvecklats av slavar från Afrika, är en infödd plektrum instrument. Middle Easterners känner till ljudet av oud, medan indianerna njuta av sitar. I östra Asien, omfattade shamisen och sanxian känner instrument i många musikaliska arrangemang.

Picked instrument kan producera en rad olika ljud, beroende på hur användaren manipulerar plektrum. Han eller hon kan också justera vibrationer från strängarna till enskilda önskade ljud, vissa traditionella sånger, till exempel att begära dunka strängarna på instrumentet störa vibrationer, och vissa instrument kan spelas med en hand plektrum och nakna händer samtidigt, för en mer komplex ljud.

Många musiker börjar lära plektrum instrument, eftersom principerna är ganska enkla. Vissa går på att utveckla otroliga nivåer av skicklighet sådana instrument, medan andra kan gå vidare till andra typer av instrument, såsom andra stränginstrument och blåsinstrument. Undervisning i plektrum instrument som erbjuds i de flesta regioner i världen, eftersom dessa instrument är populära och ofta mycket prisvärda, folk som vill lära sig kan försöka leta upp "musik lektioner" och deras regioner att se vad som kommer upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.