Vad är Merengue Dancing?

Merengue dansa är en typ av partner dansar med ursprung i Dominikanska republiken. Det utförs på merengue musik, den officiella musiken i Dominikanska republiken. Medan ballroom merengue dans är den officiella dans i landet, mindre formella klubb och versioner folk i dansen också förekommer.

Merengue dansa första vunnit popularitet i Dominikanska republiken i mitten av 19th century, fast det var upp av överklassen till förmån för inhemska dans former såsom Tumba. Merengue kan ha tagit sitt namn från en del av en samtida kubanska dans kallas upa .

Merengue var kontroversiell eftersom den var populär bland de fattiga på landsbygden, som används afrikanska rytmer, och hade ofta krati lyrics. Under de första decennierna av 20th Century, merengue blev alltmer respekterad och accepterad av överklassen i Dominikanska republiken, med hjälp av professionella ballroom musiker och oskyldiga texter.

Merengue musik är nära knuten till liknande namn Maräng, hemma i Haiti. Diktator Rafael Trujillo, som kom till makten i Dominikanska republiken 1930, förklarade merengue dans och musik som det officiella nationella former. Han kan ha inspirerats av hans delvis haitisk bakgrund, trots den våldsamma anti-haitiska politik han utvecklade senare under hans regeringstid.

Merengue dansa som traditionellt utförts kännetecknas av en stiliserad haltande steg, kallas paso de la empalizada , eller "pole-fence steg. " Legenden berättar att stilen har utvecklats för att imitera eller smickra en sårad krigshjälte eller regeringschef som dansade med en halta. Den empalizada gör dansarnas höfter att gunga, och helst, partners höfter rör sig i takt med varandra under dansen. Ett par kan utföra långsamma svängar, dans sidled, cirkel varandra, och vända självständigt, utöver andra ballroom koreografi. Merengue dans undervisas på dans producenter i hela världen som en latinsk nattklubb dans, även om empalizada i Dominikanska republiken är ofta ersätts med mer utpräglade kubanska höft rörelse används i andra latinska balsal stilar.

Club merengue är en mindre formell stil merengue dans som utvecklades i den latinamerikanska nattlivet. Om det använder många av samma danssteg som balsal merengue dans är tonen normalt mindre allvarliga och mer eroticized. Dessutom kan de grundläggande steg vara mer teatralisk än empalizada eller kubanska höft rörelse och dansare får utföra både separat och med partners. En mer traditionell stil merengue dansa, känd som folk eller folkloristisk merengue, är fortfarande utförs på landsbygden i Dominikanska republiken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.