Vad är Lucia di Lammermoor?

Operan Lucia di Lammermoor är ett drama tragico i tre akter av den italienske tonsättaren Gaetano Donizetti. Lucia di Lammermoor är komponerad 1835 med ett libretto av Salvadore Cammarano. Historien om Lucia di Lammermoor är baserad på Sir Walter Scott's roman, nyårshelgerna , em som grundade sig på en sann historia.

premiären av den italienska versionen av Lucia di Lammermoor ägde rum i Neapel på Teatro San Carlo den 26 september 1835. Alphonse Royer och Gustave Va? Z översatt librettot till franska, och Donizetti förändrade inställningen. Denna version hade premiär i Paris på Théâtre de la Renaissance den 6 augusti 1839.

Historien om Lucia di Lammermoor har en komplicerad historia tillbaka. Edgardo, arvtagare till Ravenswood slottet och bifogade egendom har tillskansat av Ashtons. Enrico Ashton, chef för familje-och Laird av Lammermoor, har kastat bort familjens förmögenhet, liksom att sätta familjen i en besvärlig situation på grund av hans politiska verksamhet. För att få allierade och kontanter, planerar han att ge sin syster Lucia i äktenskap med en rik godsägare vid namn Arturo. Men Lucia och Edgardo är redan förälskad. Som lag I Lucia di Lammermoor öppnas Enrico har uppmanats av prästen att inte ha för bråttom att tvinga Lucia till äktenskap, eftersom hon är fortfarande sörjer sin mor som nyligen dött. Förhandlingen att Edgardo, som Enrico betraktar som en fiende, är nära, svär Enrico att förgöra honom. Det visar sig att Edgardo har kommit för att träffa Lucia, som väntar på honom av en fontän, där hon har sett skymten av en mördad Lammermoor förfader. När Edgardo anländer, Lucia följeslagare, Alisa, håller vakt. Edgardo har kallats bort för att slåss, men vill läka fejd med Enrico innan han lämnar. Lucia uppmanar honom att inte berätta Enrico deras romans. De utbyter ringar som de anser vara ett äktenskap, och han lovar att skriva till henne. i akt II i Lucia di Lammermoor, Enrico och hans tjänare diskutera om Lucia kommer att motsätta sig äktenskap med Arturo. Den anställde har hållit inne alla Edgardo brev, samt skapa en hävdade att Edgardo älskar en annan kvinna. Medan tjänare välkomnar Arturo tar Enrico de förfalskade brev och går till Lucia, sade till henne att han bara vill henne väl gift. Hon svarar att hon redan ser sig själv Edgardo hustru. Enrico ger henne förfalskning, och förebrår henne för hennes chockade reaktion. Han berättar att om hon gifter sig Enrico, kommer han att bli avrättad och det blir hennes fel.

Prästen berättar Lucia att alla utom ett av sina brev till Edgardo stoppades, men han försäkrade leverans av annan. Tänkande som Edgardo inte har svarat, tror han att Edgardo har varit otrogen, och berättar Lucia också, att ringen utbyte är inte likvärdigt med äktenskap. Han uppmuntrar henne att göra sin plikt genom att spara sin bror och leta efter en belöning i himlen.

Övertygad av prästen, Lucia undertecknar äktenskapsförord, men Edgardo plötsligt in. När han ser kontraktet, drar han av sig ringen, och förbannar henne. Arturo och Enrico för honom att lämna, men Edgardo kastar bort sitt vapen och säger att han inte vill leva längre. I akt III, är Edgardo sitter i hallen, vill till världens ände, när Enrico träder frossar i anblicken om Lucia äktenskap, som just har ägt rum, och utmanande Edgardo på duell. Scenen övergår till bröllopsfest, avbruten av prästen som säger att höra ett rop från brudgemaket, började han hitta Arturo döda och Lucia med en blodig kniv i handen och ber om hennes brudgum. Tro att hennes bröllop med Edgardo är på väg att ske, träder en galen Lucia.

Enrico avkastning och prästen berättar för honom vad som hänt och att Lucia sinne har misslyckats. När Enrico hör Lucia säga att hon är hennes brors offer, han är övervinna med skuld. Prästen tillrättavisar den anställde för resultatet av sitt handlande.

Samtidigt Edgardo väntar på hans duell med Enrico, ser fram emot döden. Tjänarna in och begravning bells ring. Edgardo vill se Lucia en gång, men prästen berättar för honom att hon är död. Edgardo ser fram emot att träffa henne i himlen och stick trots försök att hindra honom själv, tänker på Lucia när han dör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.