Vad är Little Shop of Horrors?

Little Shop of Horrors hänvisar till två filmer och en musikal. Den första filmen var en komedi 1960. Den off-Broadway musikal av Little Shop of Horrors , anpassade från filmen, öppnades 1982 och hade en Broadway väckelse under 2003. Och 1986 filmen, även kallad Little Shop of Horrors , är en anpassning av det musikaliska.

Story På 1960 filmversionen av Little Shop of Horrors , börjar historien i en blomsteraffär butik i Los Angeles, där Audrey och Seymour är anställda av Gravis Mushnick. När Seymour gör ett misstag i att förbereda ett arrangemang för en tandläkare, är han sparken. Hoppas att upphäva beslutet, medför Seymour i hans anläggning som heter Audrey Jr att han korsningsgaltar sig från en Venus Flytrap och en Tätört. Eftersom anläggningen ser sjukliga, är Mushnick inte imponerad. Men när en kund tyder på att anläggningen skulle kunna locka internationellt intresse, ger Mushnick Seymour en vecka att återställa det till hälsa.

Accidentally upptäcker att anläggningen längtar blod, använder Seymour eget för en tid, och medan han blir svagare, Audrey Jrväxer sig starkare, vilket i kunder. Audrey Jr utvecklar även förmågan att tala och kräver mer mat. Seymour vet inte vad jag ska göra, fram-kastade en sten i frustration, han av misstag slår ner en man som sedan överkörd av ett tåg. Seymour använder kroppen att föda Audrey Jr Mushnick oväntat återvänder till affären och ser vad Seymour matas växter, men ge upp sin idé att tala om för dem polis när fler och fler människor kommer att se fabriken. När Seymour anländer i arbetet med tandvärk, skickar Mushnick honom till tandläkaren, motstår Seymour med tänderna och drog i en kamp, av misstag dödar tandläkaren. Seymour är upprörd, men återigen, använder kroppen att föda Audrey Jr polisförhör Mushnick, som håller tyst, och Audrey Jr blir större och starkare och knoppar. Vid denna tid, Seymour och Audrey börja hittills. En botanisk organisation gånger en ceremoni för att hedra Seymour med öppnandet av Audrey Jr knoppar, som också deltog polisen. När knopparna öppnar huvuden på de döda uppstå inuti blommorna, och Seymour flyr, med polisen efter. Undan polisen tar Seymour en kniv och kryper in i Audrey Jr mun för att försöka döda anläggningen. När polisen återkomma med Mushnick och Audrey, de hittar Audrey Jr börjar dö, och en slutlig knopp öppning för att visa Seymour ansikte.

Plot Ändringar

Den musikaliska av Little Shop of Horrors , med text av Howard Ashman och musik av Alan Menken, har vissa ändringar i åkern Mushnik cons Seymour, och Audrey dejtar den tandläkare som är stötande. Anläggningen, Audrey II, uppviglar Seymour att mörda tandläkaren, både för att hjälpa Audrey och att förse sig med mat. Seymour sätter upp mordet, och då ryggar ut, men tandläkaren oavsiktligt överdoser på lustgas, och Seymour tillåter honom att dö. Trots att störas av tandläkaren död och försvinnande, medger Audrey att bli kär i Seymour, och de gör en plan för att åka iväg tillsammans. Mushnik anklagar Seymour för att ha mördat tandläkaren, och Audrey II varnar Seymour att om han blir kvitt Mushnik, han förlorar allt. Manipulerade igen, Seymour tricks Mushnik i nå in Audrey mun, och han får äta, vilket innebär att Seymour ärver blomman fartyget.

Seymour anser att förstöra Audrey II, men han tror att Audrey dragning till honom är insvept i fabriken, så han inte gör det omedelbart, även om han snart ändrar sig. Men innan han kan, Audrey går till blomsteraffären letar efter Seymour när han inte är där, och lockas av anläggningen så nära att man kan ta tag i henne. Seymour försöker rädda henne, men hon dör i hans armar, efter att ha begärt att hon skall ges till Audrey II när hon är död. Seymour hedrar hennes begäran. En representant från en botanisk organisation kommer dagen efter med en plan för att ta sticklingar och propagera Audrey II över hela världen, och Seymour plötsligt inser att anläggningen hade för avsikt hela tiden att ta över hela världen. Han försöker på flera sätt att döda det, äntligen ta en machete i avsikt att döda den från insidan, men han misslyckas, och sticklingarna tas. Musikalen slutar med Audrey II kantning hotfullt mot publiken, inställda på att äta dem.

I 1986 års film av Little Shop of Horrors , upptäcker Seymour mystiskt en anläggning från yttre rymden under en solförmörkelse. Handlingen fortsätter ungefär som i den musikaliska förrän efter Audrey II äter tandläkaren. I den här versionen gör Mushnik en affär som han kommer att skydda Seymour från åtal för tandläkare om Mushnik får vård för Audrey II. I det första provköra, Mushnik blir uppätna. Anläggningen försöker locka Audrey över att äta henne också, men Seymour räddar henne. Han avvisar erbjudandet från botaniska organisation och electrocutes anläggningen, som har avkomma nu. Seymour gifter Audrey, men framför deras hem är en liten knopp av Audrey III. Filmen har ett alternativt slut som bröts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.