Vad är Jordnötter Comic Strip?

I början av 1950-talet, Charles M. Schulz skapade den osannolika hjälten i småstad Amerika. Den unge pojken hette Charlie Brown och han var med i Jordnötter seriestripp som Schulz drog till tidningar över hela landet för ett halvt sekel. Den Jordnötter tecknad serie var kanske det mest framgångsrika i sitt slag och lanserade Charlie Brown i det nationella rampljuset så älskvärda loser som växer upp i en amerikansk kvarter med sin grupp av en energisk och ofta filosofiska vänner. Den Jordnötter seriestripp pågick från 1950 till 2000, och upphör först efter Schulz död. Som Jordnötter tecknad serie som gjorts i popularitet blev Schulz infusion hans teckningar med social kommentar. Inget ämne verkade off-limits, som Charlie Brown och hans vänner diskuterade allt från politik till religion, för att klä och den aktuella utbildningen. I mitten av 1960-talet, Peanuts seriestripp tog på nytt liv som en animerad TV-special, A Charlie Brown Christmas. Det var i denna karikatyr att Charlie Brown vän Linus förklarar den verkliga innebörden av julen genom att citera Bibeln.

TV-tecknade versionen av Peanuts tecknad serie som blivit kända trumpet-röst vuxna tecken. Istället för att använda verkliga ord, talade vuxna i utställningen-som var sällan, om någonsin, som visas på skärmen-i ljudet av en dov trumpet. Medan tittarna inte kunde förstå orden, hade barnet tecken i showen synes inga svårigheter att förstå de vuxna. Förutom Charlie Brown, den mest berömda Jordnötter seriefigur är Snoopy. Charlie Brown's hund beagle, har Snoopy en personlighet alla hans egen och porträtteras som både är mer fräck och mer framgångsrikt socialt än sin ägare. Snoopy är den mest orädda av Jordnötter seriefigurer och ger mycket av slapstick komedi. Han bor i en hundkoja i Charlie Brown bakgård, men han är mest ofta sover på taket av Doghouse än inne i den.

Andra karaktärer i Jordnötter seriestripp omfatta Linus Van Pelt, en ung och filosofiska pojken sällan utan bekvämlighet och sällskap av sin favorit filt, Lucy Van Pelt, Charlie Brown's folie som alltid tycks få övertaget, Sally Brown Charlie yngre och mer självsäker syster som är förälskad i Linus. Det finns många andra karaktärer som spelar viktiga roller i livet i älskvärda loser Charlie Brown, lägga till socialt medvetna berättelsen om Jordnötter tecknad serie.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.