Vad är Fingerplay Songs?

Fingerplay låtar är barnvisor som är avsedda att åtföljas av handrörelser som relaterar till innehållet. De används både för att underhålla barn, liksom att uppfostra dem. Barnen kan njuta av musik och text av fingerplay sånger, liksom kul att lära sig rörelserna. Samtidigt som de kan lära sig hand-öga-koordination, fingerfärdighet, rytm, följa instruktioner, sekvens, och minne, samtidigt som fokus på berättelsen.

Fingerplay Låtar som berättar en historia
Fingerplay sånger kan berätta historier. Några av de mest populära fingerplay sånger i USA är förmodligen "The Eensy-Weensy Spider", som har flera variant stavningar inklusive "Itsy Bitsy Spider", "I Had A Little Turtle"; "This Little Piggy" och "Var Är Thumbkin? "Alla dessa fingerplay låtar har en historia att berätta: En dag i livet av en spindel och en sköldpadda, äventyr i en familj av svin, och en grupp vänner leker kurragömma och söka.

Fingerplay Sånger om vardagliga ting och Counting
Andra fingerplay songs upprepa grundläggande information om livet, utan att berätta en historia. "Hjulen på bussen" "Här är Grandma's Glasögon," öppna, stänga dem, "If You're Happy and You Know It" och "I'ma Little Teapot" är exempel på denna typ av fingerplay sång . En annan uppsättning fingerplay sånger fokuserar på att räkna, hjälpa barn lära sig om siffror. Den här gruppen omfattar "This Old Man", "Det var tio i sängen" och "Five Little Grönspättorna. "

mer värde av Fingerplay Songs
Fingerplays är också värdefulla för långa bilresor, de kräver lite utrymme och ingen utrustning och kan även göras i mörker. Sekvensen av rörelser ger en balans för den stora motoriska rörelser som många Sånglekar och danser, såsom "Skip to My Lou", "The Hokey Pokey", "Here We Go Round the Mulberry Bush" och "Ring Around the Rosie "och cirkeln spel som" Lucy Locket "," A Tisket en Tasket, "bonde i vår by", "het potatis" och "Duck Duck Goose!"


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.