Vad är Figaros bröllop?

Figaros bröllop , som Figaros bröllop heter på engelska, är en opera buffa i fyra akter av den österrikiske kompositören Wolfgang Amadeus Mozart, som är också känd för sina operor Don Giovanni, Così fan tutte och Trollflöjten , samt en symfonier och andra verk. Figaros bröllop bestod år 1785 med ett libretto av Lorenzo da Ponte, som också kättade den librettos för Don Giovani och Così fan tutte . är Librettot bygger på den andra av tre pjäser av Pierre-Augustin Beaumarchais berörs av karaktär som heter Figaro. Paisiello hade grundat en opera på första pjäs i sekvensen, Le Barbier de Séville , som Rossini också anpassats till opera flera decennier senare. Mozart var medveten om Paisiello produktion, men relativt få människor känner till det, medan Figaros bröllop har blivit en favorit för alla Mozarts operor.

Premiären av Figaros bröllop ägde rum den 1 maj 1786 i Wien, och många av de roller togs av sångare reprising deras Paisiello roller. Enligt reminiscenser av Michael Kelly, irländsk tenor som spelade Basilio i premiären var effekterna så underbart att det första hela repetitionen, hela företaget spontant bröt sig in leve för kompositören.

Historien om Figaros bröllop är i sjuttonhundratalet Sevilla, på slottet i greve Almaviva inom loppet av en enda dag. Operan börjar med Figaro, grevens betjänt, och Susanna, grevinnan piga, som är förlovad. Deras planer är komplicerat, dock med två saker. Greven har mönster på Susanna och Figaro gång lånat pengar från Marcellina och lovade att gifta sig med henne om han fullföljer det lån, som han har. Marcellina har Bartolo, som har ett agg mot Figaro, bakom henne. Den unge mannen Cherubin, en byxor roll-det vill säga, en manlig roll som en kvinna, kommer in och frågar Susanna att använda sitt inflytande med Räkna med Cherubino räkning. Greven har just avskedat honom för att flirta med grevinnan. När greven kommer in, Cherubino hudar, och när han upptäcks, är arrangemang för honom att ansluta sig till armén för att hålla honom borta. i akt II av Figaros bröllop , Figaro och Susana övertala grevinnan att spela ett spratt greven, så att han kommer att vara upptagen, så att de kan gifta sig utan hans inblandning. De leder greven att tro att grevinnan möter en älskare och som Susana är villig att träffa honom. Planen innebär att skicka Cherubino klädd som Susanna att uppfylla detta HEMLIGT, med grevinnan väntar i kulisserna för att överraska dem och skam hennes make. Som Cherubino är readied, greven in, och Cherubino hudar igen, hoppa ut genom fönstret på grevens avgång.

lag III inleds med en reviderad handlingsplan: Susanna och grevinnan kommer att byta kläder och grevinnan kommer att möta greven. Figaro går till domstol och, när de höll sitt löfte, att protesterna han inte kan Ons utan föräldrarnas samtycke, vilket leder till avslöjandet att Marcellina och Bartolo är i själva verket hans föräldrar. Grevinnan diktera ett brev från Susanna till greven och Susanna ger den till honom när två par-Figaro och Susanna, och Marcellina och Bartolo-presenteras för greven och grevinnan för sin välsignelse.

Act IV inleds med ett misstag som leder Figaro att tvivla Susanna, och finner Basilio och Bartolo att backa upp honom. Att inte vara medveten om de nya planer som grevinnan och Susanna-de väljer att inte berätta för honom-Figaro anser att greven är mötet med Susanna, när det egentligen grevinnan. Detta leder till massa förvirring, tills allt är avslöjat, greven ber grevinnan förlåtelse, och allt slutar lyckligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.