Vad är Diamond damm som används för?

Diamond damm är i huvudsak överblivna materialet från skärande diamanter. Det är oerhört hårt och har en mängd olika användningsområden. Föremål tillverkade med diamant damm anses vara av hög kvalitet och används i en mängd olika saker i olika branscher från konstruktion till skönhet. En sådan användning är för bladet på en såg. Diamantklinga sågar, som används vid konstruktion, kan vara runda, platta eller ram fastställs. Den diamant damm infällda i kanterna av dessa sågar gör dem otroligt vassa och kan skära genom hårda ytor såsom granit, marmor och kakel. Diamant damm används också för industriella borrar, slipmaskiner och filer. är Diamond damm också användas både som ett industriellt polska och en förebyggande. Som en högkvalitativ slipmedel, kan den användas för att polera andra ytor till en fin glans. Å andra sidan är det också används i industriella slittåliga beläggningar. Det är ingen överraskning att det enda som kan skära en diamant är en annan diamant. Som ett resultat, sågar används för att sänka andra diamanter, kallas scaifs har diamant damm på deras skärande ytor. En annan användning av diamant damm är i skönhet marknaden. Nagelfilar som görs med den är att betrakta som bidrag nagelfilar att hålla skärpan och pågå under en lång tid. Dessa nagelfilar är i allmänhet tillverkade av stål och sedan överdragna med partiklar diamant damm. Diamant damm läggs till vissa märken av nagellack och behandlingar klor för att motstå sönderdelning av emalj och stärka spiken.

Diamond damm har också gått high-tech. Skaparna av plattskärms-TV införlivar diamant damm i TV nanoteknik. Forskarna har funnit att dessa mikroskopiska diamanter partiklar avger elektroner vid en lägre spänning än något annat känt ämne som gör det möjligt att ändra storleken och formen på den genomsnittliga tv.

Ännu en annan användning för diamant damm är de mer uppenbara området smycken. Halsband och örhängen som förekommer Industrial Diamond damm inkapslad bakom kvartskristaller är bara ett sätt för damm kan användas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.