Vad är Cleopatra’s Needle?

Det finns egentligen tre Cleopatra's Needles, även om deras värdnationerna ibland glömmer detta i litteraturen de publicerar om dessa intressanta och kända obelisker. En Cleopatra's Needle är beläget i London, en annan i New Yorks Central Park, och ett annat i Paris. The Needles delar en mycket intressant och långa gemensamma historia, och de är mycket populärt resmål för turister.

Titeln "Cleopatra's Needle" är lite av en oriktig benämning, eftersom dessa hieroglyfer täckta monument som verkligen har något att göra med Cleopatra. De byggdes omkring 1450 f. Kr. på order av Thutmosis III, med röd granit bryts från Aswan regionen. När du är klar, the Needles mätt cirka 68 fot (21 meter) i höjd, och de vägde 180 ton. De uppfördes först i Heliopolis, och flyttade senare till Alexandria av romarna, där de senare kollapsade och blev begravd i sanden.

År 1819 presenterade vicekungen av Egypten nation Storbritannien med en av obelisker . Den brittiska regeringen sjönk dock att ta itu med allt krångel med att transportera den, och det var inte förrän på 1870-talet som en privatperson steg fram med ett system för att föra Cleopatra's Needle till London. Nålen var innesluten i en stor ihålig behållare avsedda för bogsering, och nästan försvunnit längs vägen, men det gjorde det, och 1878, Cleopatra's Needle installerades i London, tillsammans med några faux-sfinxer.

År 1833 presenterades en obelisk, denna gång till staden Paris, där det blev installerat i Place de la Concorde. Transport av obelisken visat sig vara en enorm utmaning, och många intressanta diagram av förfarandet finns till försäljning på den plats där obelisken är installerat. Den franska också tillverkas ett nytt tak för deras Cleopatra's Needle, eftersom den ursprungliga gemensamma jordbrukspolitiken hade skadats kring sex-talet f. Kr. .

New York's Cleopatra's Needle ligger på det utbredda grund av Central Park. Den installerades år 1881, ges till USA efter framgångarna med Suezkanalen, i hopp om att utforma positiva handelsrelationerna mellan USA och Egypten. Du kan hitta Cleopatra's Needle i New York mittemot Metropolitan Museum of Art, som också råkar ha ett antal fina egyptiska artefakter på displayen.

De tekniska svårigheterna att transportera dessa otroligt stora och tunga monument var ganska omfattande, och dessa obelisker står som monument till långt människor är villiga att gå till uppnå ett mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.