Vad är Bildbyrå?

Bildbyrå är en term som hänvisar till fotografier som kan licensieras för allmänt eller kommersiellt bruk, som vanligtvis återfinns på professionella hemsidor Bildbyrå. Dessa fotografier som kan användas för något ändamål inom marknadsföring, reklam, eller design, så länge det inte är olagligt eller skadligt. Hellre än att ta på sig kostnader för att hyra en fotograf för att ta unika bilder, många reklamföretag, grafiker, webbdesigners och andra professionella tar ofta utnyttja Bildbyrå för att fylla sin design behov. Det finns flera olika typer av licenser Bildbyrå. När du köper "royalty" Bildbyrå, har du tillstånd att producera bilden ett begränsat antal gånger för en uppsättning Avgiften kan täcka användningen av bilden upp till 5000 exemplar av en broschyr, till exempel. Använda bilden bortom denna punkt, måste du betala ett visst belopp för varje ytterligare tryckning. Med royaltyfria bildbyrå, är du inte ensam ägare av bilden. Den kan köpas och användas av flera köpare, så en bild kan visas i ett stort antal annonser eller broschyrer.

Med ett "rights-managed" licens Bildbyrå, du måste betala för varje användning av bilden och avgifter kan vara mycket högre än för royaltyfria bilder, ofta i tusentals dollar. Men med en rätt förvaltad licens, har köparen ensam besittning av bilden för en viss tid, vanligtvis ett år. Under denna tid, får ingen annan använda bilden i något syfte, och fotografen inte har rätt att sälja bilden tills licensen har upphört att gälla.

Den Bildbyrå industrin började på 1920-talet, med ett företag som grundades av H. Armstrong Roberts. Vid den tiden var det främst ett sätt för professionella fotografer att marknaden outtakes från kommersiell fotografering skott. Men i dag, många fotografer ta bilder med uteslutande för Bildbyrå. Om en fotograf har en stor portfölj av Bildbyrå, kan de tjäna flera tusen dollar i månaden att sälja använda sina bilder via en bildbyrå plats, även om de inte lägger till nya bilder på en regelbunden basis. Idag, flera fotografer göra mer än $ 100. 000 US dollar per år från försäljningen av royaltyfria bildbyrå ensam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.