Vad är Auxiliary Percussion?

Auxiliary Percussion-ibland kallade underordnade slagverk, leksaker, eller ljudeffekter-innehåller många av de mindre slagverk och särskilt de som inte är standard till orkestern. Använda miljöklasser för typning slagverk, kan vi säga att de flesta extra slagverk antingen aerophones-instrument som skapar ljud med hjälp av luft-eller idiophones-instrument som skapar ljud genom det material de är gjorda av, inte genom tillämpning av en extern ljud-making verktyg, som en båge eller ett rör.

Auxiliary percussion aerophones omfatta sirener och visselpipor. Denna uppsättning av instrument anpassas främst ljud från den "verkliga världen" till orkestrala miljön. Vissa är baserade på varningssignaler. Visselpipor kan vara tillverkade av plast, trä eller metall. Vissa visselpipor är byggda för en enda beck, medan andra har flera platser.

Sirenen är en liten båt varningssignal där tonhöjden stiger och sjunker. Det finns också realistiska klingande bogserbåt och visselpipor lokomotiv bland de extra slagverk, som känns igen som det ljud som vi skriver som "Choo Choo" i barnböcker.

Ett brett utbud av fågel visselpipor bor också i kategorin extra slagverk. Dessa inkluderar gök, duva och duva, näktergal, nötskrika och skata, och sångare. Och sedan finns det samba vissling, som ibland kallas en karneval whistle en viktig del av brasiliansk musik och har upp till tre toner. Den idiophones i extra slagverk är varierade och vi kommer att överväga tre huvudgrupper. Slagverk idiophones producera ljud vid kollision med en hammare eller visp. Denna grupp omfattar kinesiska eller koreanska tempel block, trä kammare som karaktäristiskt kommer i uppsättningar med fem, slog upp från hög till låg, triangeln, en metall instrument i en triangel form, svävande och slog med en metall visp och woodblocks, urholkad block trä med en skåra öppning, ofta i grupper om tre lägrade hög, medium och låg. Här ingår också bromstrummans, en bit av en bil som kan spelas med trumma käppar och åska ark, som antingen kan vara slagna eller skakas för att framställa ett ljud som ett åskväder.

En andra uppsättning idiophones ingår i den extra slagverk är skrapas idiophones. Denna grupp funktioner Ratchet, vilket ger ett metalliskt klickande ljud när dess handtag vrids, den musikaliska såg ett pitched instrument som hålls mellan knäna och spelade med en fiol båge, och blockerar sandpapper, block av trä med sandpapper kopplas och gned tillsammans för att göra ett skrapande ljud.

Slutligen kan vi övergå till skakas idiophones. I denna grupp av extra slagverk, hittar vi först och främst, skallror och shakers-fasta former fyllda med lösa partiklar som gör ett ljud som slår mot sidorna och andra partiklar. I denna grupp ingår även släde klockor, en uppsättning av klockor bifogas en trasa band, och tamburin, som kan skakas att ställa metallen diskarna knivskarpa. Intressant nog, om tamburin har ett huvud, och det blir slagen för att producera ljud, det betraktas då en Membranofon eftersom tonen bildas genom att den utsträckta membranet vibrera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.