Vad Hudsonfloden skolan?

konstnärer rörelsen nu kallas Hudson River School blomstrade i mitten av 19th century America, som skildrar sublima landskapen i väst. Dessa målare bygger sin filosofi på ideal natur som Gud, och ägnade sig åt landskap som utnyttjar samma fruktan och vördnad.

Thomas Cole grundade rörelsen 1825 i dialog med litterär transcendentalisterna som Henry David Thoreau och Ralph Waldo Emerson. De trodde alla i idealet om den nya amerikanska identiteten som en av gränslösa möjligheter. Bort från den strikta, kvävande kultur, utforskade de en ny andlighet. Den råa, drog öppna vyer över norra New York Hudsonfloden skolan till den potentiella makt "oförstörda" naturliga formationer. Mans med naturen symboliserade återgång till en ren, direkt tillbedjan av Gud. Konstnärer hade intuition för att föröka sig i tittaren samma dyrkan genom att representera det sublima.

Nytt, också var deras metod och teknik. Målningar av nyckeltal som Asher Durand och Frederic kyrkan exemplifiera standard sammansättning. En stor duk visar en vista i dramatisk belysning. Ställ ofta vid gryning eller skymning, små människor i förgrunden betona den storslagna vyn. Våldsskildringar gynnar realism, men den markanta belysning romanticizes landskapet. Fallna träd och stubbar är en populär Trop av det sublima, eftersom de påminner oss om naturens kraft att förstöra och förnya.

The Hudson River School främjat en nationalistiska agenda. De bröt med den europeiska romantikerna med ett annat perspektiv på sitt lands roll i Amerika. De trodde att USA: s självständighet avspeglades i den "tomma" vildmark. Denna uppfattning uppmanade dem att befolka väst som dikteras av Manifest Destiny. En moralisk skyldighet att uppleva, men inte förstöra, ignorerade skönheten i vildmarken eventuell moralisk skyldighet att dem som redan lever belåtet i "vilda" av kontinenten. Amerikanerna i livliga städer vid kusten drömt om att leva självständigt i bergen. Förstörde dock den fullständiga katastrof av inbördeskriget konstnärernas ideal, och Hudsonfloden skolans arbete avstannade runt 1876.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.