Hur skriver Contests bedömas?

Många träda skriver tävlingar för möjligheten att vinna en generös prissumma eller för att få exponering genom en utgiven bok de vinnande bidragen. Vad många inte inser är dock den mängd uppgifter som erhållits i några av de mer konkurrenskraftiga skriver tävlingar. Domare kan behöva vada igenom tusentals poster i jakten på den handfull som har vinnande potential. Nyckeln för deltagare skriftligen tävlingar är att förstå bedömningsprocessen och se till att deras uppgifter är inte på väg mot en tidig uppsägning. En kriterier som används av domare skriftligen tävlingar är efterlevnaden av regler och mekanik. Särskilt under de första rundorna, domare leta efter skäl att eliminera poster baserade på uppenbara brott mot spelreglerna. Deltagarna ska innehålla samtliga begärda kontaktinformation, till exempel. Om uppgifterna är att dömas blint, utan identifiering av författare, då den nya aktören måste följa reglerna för att tillhandahålla en kopia komplett med kontaktinformation, eller vad rätt format råkar vara.

Andra skäl för en ny aktör tidiga utträde skriftligen tävlingar är mekanik och ord kränkningar gräns. Felstavningar och uppenbara grammatiska fel är ofta tillräckligt för att eliminera en post, även om själva innehållet är övertygande. Ord eller linje gränser skriftligen tävlingar bör respekteras, även om vissa översatsning inte kan bestraffas om innehållet anses vara en potentiell vinnare. Deltagare bör anta att domarna förstår parametrar tävlingen genre, så de bör inte lämna in noveller i novell tävlingar eller episka dikter i allmänhet poesi tävlingar. Domarna är verkligen människor, och poängsättning långa inlägg vid slutet av en lång dag kanske inte bådar gott för den nya aktören. När det gäller uppgifterna har minskat ner, domare skriftligt tävlingar ofta på nytt läsa lovande poster. Vad de söker är att skriva som sticker ut från resten av fältet. Detta är väldigt subjektivt, men erfarna domare utveckla en känsla för kvalitet skriftligen.

Under denna omgång döma, ansluta sig till ett tema eller ämne är kritisk. Många skriver tävlingar är sponsrade av företag eller organisationer är intresserade av marknadsföring av sina speciella orsaker eller världsåskådning. Domare tenderar att poster som matchar den här tonen högre än andra. till den slutliga domen omgången flesta skriver tävlingar, domarnas kriterier ofta blivit mer nyanserad. Nästan alla av de återstående posterna kan vara av samma kvalitet, men bara ett fåtal kan väljas som vinnare. Vissa skriver tävlingar låta domare att ge över det slutliga urvalet, medan andra föredrar att hålla domarna separerade hela bedömningsprocessen. De kan ge sina egna värderingar till sponsorer, som i vinster tur tilldelningen till högst rankade poster. I vissa fall är en kommitté bildas för att avsiktligt över fördelarna av finalisterna. Ett ömsesidigt beslut uppnås vanligtvis att avgöra i vilken ordning de vinnande bidragen.

I allmänhet domare skriftligen tävlingar har individuella preferenser och fördomar, men kvalitet och originalitet brukar segra. Före inträdet skriver tävlingar, särskilt de med stora inträdesavgifter, det är alltid en god idé att hämta vänner, familj och lärare om din föreslagna poster. Skicka bara ditt starkaste material och markerar att du inte har någon mekanisk eller formateringsfel. De flesta domarna vill utvärdera uppgifter om deras litterära förtjänster, inte eliminera dem på tekniska grunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.