Hur hittar jag en art Expert?

Om du söker råd eller bedömning om ett konstverk, eller helt enkelt ha en speciell fråga att ställa, en konst expert kanske kan ge dig den kunskap du behöver. Art expert är ett brett begrepp som omfattar många individer från bred utbildnings-och erfarenhetsmässiga bakgrund. Var noga med att kontrollera bevis för någon konst expert du diskutera personliga saker med, och kom ihåg, en "second opinion är aldrig en dålig idé. För att hitta en konst expert, kan du börja på lokal nivå genom att prata med närliggande antikvitetshandlare eller lokala museer. Försöka ta reda på om de använder en lokal värderingsman eller företag som kan peka i rätt riktning. Om din fråga gäller en särskild konstnär, historisk period eller stil, kan du behöva leta efter en konst expert som specialiserat sig på området.

Tänk kontroll med konsten departementet närliggande universiteten, men var noga med att titta på referenser. Examen i konsthistoria eller konst, samtidigt som värdefull, inte nödvändigtvis betyda att en person är verkligen en konst expert. Var noga med att ställa artiga frågor om bakgrund och erfarenhet av vem du talar med, särskilt om dina frågor gäller en eventuell ny upptäckt som kan få ekonomiskt värde. Dessutom, om någon i närheten konstmuseer behandla den eller artister du forskar, överväga att begära ett möte med intendent. Om du har ett konstverk med ett obestämt ursprung och historia som du tror kan vara värdefulla eller historiskt betydande, överväga att kontakta en konst expert som arbetar på en bedömning företag. För en avgift kan dessa företag för forskning och upptäck historia, konstnär och marknadsvärdet av en bit. Om du planerar att ha ett konstverk försäkrad eller förbereda den för försäljning, är det viktigt att hitta en värderingsman vars arbete är certifierade av en erkänd organisation bedömning. För en lista över sådana experter, kontakta ett av de många övervaka bedömningen grupper, som American Society of bedömningar, taxeringsmän Association of America, International Society of taxeringsmän eller Private Art Dealers Association.

Om din fråga mer allmänt om hur man får till insamling eller forskning för att publicera ett arbete, kanske du kan svara på din egen konst frågor. Tusentals publikationer finns tillgängliga på nätet och i bibliotek på konsthistorien och livet för konstnärer. För hjälp styra sökningen, kontakta lokala professorer och museer. Konstälskare åtnjuter ofta diskuterar sina sällskapsdjur besatthet, och får gärna ställa dig på rätt väg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.