Vilka olika typer av trummor?

Trummor är slagredskap byggs av stretching ett membran i en öppning i ett fartyg. Ljudet kommer från vibrationer som orsakas när du träffa membran, kallas huvud, med ett annat objekt. Drumheads kan göras från huden på en get, ko, antilop, eller får, eller ens ett syntetiskt material. Över hela världen, kulturer skära tunnor av trä, skulptera dem av lera, hammare dem i metall, eller mögel dem i plast. Den typ av trummor som finns varierar så oändligt som de människor som använder dem för kommunikation, ritual, eller underhållning. Ett vanligt och enkelt sätt att klassificera trummor typer är att deras form. Flesta trummor delas in i följande kategorier: cylindrisk, tunna, conga, midja, bägare eller skål. En ram trumma, med dess squat bågen, och en lång trumma, som är tunn och lång, är både cylindriska sorten. Ett fat, såsom en Tabla, pokal, t. ex. en djembe, och skål, såsom Nakari, är uppkallad efter deras form så att de känns igen. Den conga smalna på bottnen, och midja trumma smalnar i mitten, som med en Changko är fastsatt midja.

Även bland dessa former, en trumma kan ha en chef i vardera änden av kroppen eller bara på en. Congas och skålar har ett huvud, men tamburiner (frame trummor) kan ha två. Också att överväga är om du kan hålla trumman från marken genom cradling den under armen eller ställer in det i ditt knä. Vissa fat kan transporteras under promenader eller dansa medan vissa trummor är stationära, såsom djembe från Mali.

Ett karakteristiskt alla trummor aktie är deras tonhöjd. Trummor har en viss ton på grund av kroppsform och huvud storlek, men inte alla trummor är speciellt trimmad. En "lägrade" trumma tonhöjd kan justeras genom att dra ett snöre eller flytta en pinne för att sträcka huvudet. Flera trummor som ingår i en serie, alla med en pitch inställd att harmonisera med de andra, skulle också anses lägrade percussion, såsom Bongo. I västvärlden, vi är bekanta med icke-pitched trummor, till exempel en bas eller virveltrumma i en trumma-uppsättning. Dessa kan användas i kombination med någon harmoni eller nyckel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.