Vilka är de olika typerna av Concertos?

typer av konserter bryts upp främst av stil, och av de berörda musikinstrument. Concertos kör allt från klassiska kompositioner som de i Mozart till moderna varianter, och de kan innehålla en mängd olika instrument. Som regel behöver du inte förstå vilka typer av konserter att uppskatta och njuta av denna musikaliska form, även om en djupare förståelse av stilar och deras historia kan ge dig några intressanta uppgifter av information.

En konsert är ett musikverk som är avsedd för ett soloinstrument och orkester, även om vissa typer av konserter innehålla mer än ett instrument i centrum för pjäsen. De flesta konserter genomförs i tre satser, så att bit för att utveckla och spela med ett tema, och att visa upp kompetens musiker och skönheten i de berörda instrumenten. Det finns fyra huvudsakliga stilar i concertos: barock, klassisk, romantisk och modern. Den form av konsertens utvecklades under barocken, då kompositörer började utveckla Concerto Grosso, en komposition där musiken var skickas fram och tillbaka mellan en liten grupp av instrument, ett så kallat Concertino, och en större orkester, som kallas den ripieno. Efter det lägger grunden under barocken peiod, kompositörer förgrenade sig under den klassiska perioden, utveckla konserter för specifika instrument ensam, tillsammans med bitar som integrerade låtar på olika teman.

Romantisk concertos tenderar att vara mer svulstig och komplexa , med otroligt utsmyckade och dekorerade musik. Violinkonserten framför allt blomstrade under den romantiska perioden, tack vare flexibiliteten i detta instrument och de många vackra hur den kan användas. Typer av konserter som anses modernt variera i stil, från klassiskt inspirerade stycken till svårare avantgardistiska verk som kräver mycket arbete på den del av lyssnaren och musiker.

Förutom att titta på olika typer av konserter med stil, är det också möjligt att dela concertos upp de typer av begagnade instrument, eftersom fokus på en konsert är vanligtvis ett enda instrument. Concertos kan vara skrivna för piano, violin, viola, flöjt, cello, bas, och så vidare, i dubbel concerto, kan fokus ligga på två instrument, i stället för ett soloinstrument. Double concertos har ett fylligt ljud som inte kan genomföras med ett instrument ensam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.