Vilka är de olika musikgenrer?

Även om det skulle vara tungrott och nästan omöjligt att diskutera alla genrer av musik där ute idag, flera stora kategorier finns där andra subgenres kan falla. Kanske den största av dessa genrer är rock and roll, ett paraply genre under vilken flera andra typer av musik kan kategoriseras. Andra stora musik genrer är klassiskt, folkmusik, jazz, R B, blues, metal och world music. är Rock and roll präglas av upp-tempo beats och gitarr-heavy sounds. Inom den genre av rock and roll, kommer man finna den musik genrer av folk rock, alternative, och heavy metal. Alla dessa genrer är starkt beroende av gitarr på olika ljudnivåer och störningar, till exempel, folk rock typiskt sett innefattar användning av akustiska gitarrer och rena toner elgitarrer på en mjuk eller måttlig volym, tungmetaller går i extrema motsatt riktning och använder huvudsakligen starkt snedvridna elektriska gitarrer. Sång är ofta sjungs högt eller ens skrek. Alternativ musik tenderar att kombinera delar av dessa båda genrer. Rock'n'roll föddes ur blues genre, som var R B-kort för rhythm and blues. Den lim genren kommer från amerikansk musiker och kännetecknas av distinkta sång strukturer och teman. Blues kan vara upp-tempo eller fyllig och fokuserar ofta på någon form av kamp eller sorg, de är ofta baserad på andliga psalmer, sånger arbete, ramsor, eller berättande historier. Blues är oftast uppbyggda kring vissa ackordföljder kallade 12-bar blues. På grund av de teman som förknippas med blues, kommer folk säger ofta att de har blues när de är ledsen eller deprimerad.

Klassisk musik är en av de stora musikgenrer och har funnits i århundraden. Klassisk musik består av minutiöst komponerat musik ofta kretsar kring pianon och full orkester. Melodierna är ofta komplicerade och partitur är Ofta, men inte alltid, teman. I århundraden var klassisk musik populärast bland musikgenrer och var framträdande i början av amerikanska, brittiska och europeiska samhällen-men återigen, inte enbart. Idag är klassisk musik som oftast hörs i filmmusik och i lokala och nationella symfoni hallar.

World music är en extremt stor genre som omfattar ett brett utbud av musik från hela världen. Det kan omfatta tribal ramsor, shanties havet, musik från olika nationer och kulturer, och allt annat som är individuellt för en viss kultur eller region. Eftersom detta är den största av genrer, kan man argumentera att det omfattar all musik i allmänhet, men för att kunna betraktas som världsmusik, en subgenre måste visa någon sorts regiontillhörighet eller kulturella band.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.