Vilka är de fyra elementen Calligraphy?

De fyra elementen i kinesisk kalligrafi är de fyra verktyg som krävs för att skapa kalligrafi. De fyra elementen är penseln, ris papper, bläck och bläck sten.

Calligraphy måste skapas med en borste för att göra den typ av svepande linjer som är en del av trycket. De borstar som används för att skriva kinesiska kalligrafi är gjord av mycket specifika material. Handtagen på borstarna görs nästan uteslutande av bambu trä. Detta ger borstar ett lätt men slitstark handtag. Borsten i sig är gjord av hår. Generellt kommer håret från hästar, får, och ibland vesslor. Hemgjorda penslar görs ibland med klippt från chefen för ett barn i familjen. Inte bara är baby håret mjukt och fint, skapar en särskild kvalitet för pensel, men det är också ett sätt att fira ett barn i familjen. Den andra delen av kinesisk kalligrafi är rispapper. Sigilloblater är den traditionella typ av pergament som används för att skriva ut kinesisk kalligrafi på. Eftersom ris är en vanlig gröda i Kina, används det för många objekt utanför köket, inklusive papper. Sigilloblater är ganska tunn och tar upp bläck som används för att skriva kalligrafi. Detta leder oss till den tredje och fjärde delar av kinesisk kalligrafi: bläck och bläck sten. Generellt sett är kalligrafi skriven med svart bläck. Bläcket hälls i ett bläck sten till färdig att användas av kalligraf. Bläcket sten är helt enkelt en skål för bläck gjorda av sten eller keramik. Ibland praxis kalligrafi genom att använda vatten istället för bläck och genom att skriva om rock, trottoaren, eller någon annan yta som kommer att torka lätt och kommer inte att skadas av vattnet. Detta är ett bra sätt att öva utan att slösa med bläck eller papper. Också, när vattnet torkar lämnar ibland en svag kontur av kalligrafi som skrevs på sten eller trottoaren. Kalligrafi kan studera dessa riktlinjer för att avgöra vad de behöver arbeta på att förbättra sin kalligrafi.

kinesisk kalligrafi är en konst som kan ta många år att bemästra. Faktum är att även rutinerade kalligrafi, som praktiseras konstnärer, fortsätta att förbättra sig och anpassa sina kalligrafi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.