Vilka är Songs Called rundor?

omgångar är noggrant konstruerade låtar för flera aktörer som var och sjunger exakt samma ord och melodi. Denna enda melodi, när sjungas i jämnt fördelade mellanrum, skapar sin egen harmoni.

Rounds kan sjungas av två, tre eller fyra sångare. Utöver detta flera varianter är möjliga. Slutet av låten kan komma från varje röst stanna i sin tur, så att sången visar effekterna av tillägg i början och subtraktion på slutet. Alternativt kan alla röster stanna vid ett visst ackord. Även vissa omgångar har instrumental eller vokal ackompanjemang ge utövande andra än de som tar den enda melodi som gör rundan.

Rounds på engelska går tillbaka till medeltiden. A mid-tolvhundratalet runda som fortfarande sjungs i dag är "Sumer är icumen i. " Namnet runda är tänkt att från början av 1500-talet. Termen fångst användes i den sextonde för nittonde århundradena att utse en komisk runda.

Ronder används ofta i undervisningen musik. Även enkel att lära sig, eftersom alla sjunger samma del, eftersom de fortfarande medger att deltagarna har känslan av att sjunga i harmoni. Även attraktiv för yngre elever inte behöver se musiken, och rundor är bra för att utveckla självständighet och förmåga att hålla sig till sin del.

Populära krogrunda finns: ? 2-röst rundor "Row, Row, Row Your Boat", "Musik skall ensam Live" och "Shalom Chaverim";
? den 3-röst rundor "Stolar till Mend", "By the Waters of Babylon" och "Dona Nobis Pacem", och
? 4-voice rundor "Kookaburra ligger i Gamla Gum Tree" och "Broder Jakob", kallad "sover du?" på engelska.

Wolfgang Amadeus Mozart skrev flera dussin skott, och Ludwig van Beethoven skrev några också, liksom även rund struktur i mer omfattande verk, såsom hans opera Fidelio och hans sjätte symfoni. Gustav Mahler använde också en runda i en symfoni, hans Symphony no. 1. Benjamin Britten ingår en runda i hans opera Peter Grimes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.