Vem är Rodgers och Hammerstein?

Richard Charles Rodgers var en amerikansk kompositör som levde 1902 till 1979. Oscar Greeley Clendenning Hammerstein II var en lyriker, producent och regissör av musikaler som levde 1895 till 1960. Båda hade ungefär 900 låtar på sin meritlista, plus andra anmärkningsvärda resultat, av vilka många har uppnåtts i sitt samarbete som låtskrivare team av Rodgers och Hammerstein.

Rodgers och Hammerstein skrev några låtar tillsammans när de var ganska ung och gick sedan skilda vägar. Rodgers hade ett långsiktigt samarbete med textförfattaren Lorenz Hart innan de återvänder till arbetet med Hammerstein. De möttes 1919 och kämpade med sin första hit med låten "Manhattan. " Av deras musikaler, kanske den mest kända idag är Pojkarna från Syrakusa och Pal Joey. Deras låtar som "Blue Moon" och "My Funny Valentine" får vara mer bekant.

Hammerstein arbetat med ett antal samarbetspartners, som utgör ett långt samarbete med Otto Harbach och Jerome Kern, med vilken han skrev Showboat. Då Rodgers och Hammerstein blev tillsammans igen, var deras första samarbete Oklahoma! De fortsatte att skapa Carousel, South Pacific, Kungen och jag och The Sound of Musik . Dessa, med Oklahoma!, var deras största framgångar. Och alla dessa musikaler, som började på Broadway, blev framgångsrik som större filmer också. Deras musikaliska Cinderella , en tv musikalisk, återuppstod 1997 med Brandy och Whitney Houston huvudrollen. Det var inte bara deras musikaler minnesvärd som helhet, men många av låtarna från filmerna blev standard. Dessa inkluderar "Oh, What a Beautiful Morning", "The Surrey med Fringe on Top" och titelspåret från Oklahoma!; "If I Loved You" och "You'll never Walk Alone "från Carousel ," Some Enchanted Evening "från södra Stilla ," Getting to Know You "," I Whistle a Happy Tune "och" Shall We Dance "från Kungen och jag , och "Do-Re-Mi", "My Favorite Things", "Sixteen pågår Seventeen" och "Edelweiss" från Sound of Music .

Tillsammans Rodgers och Hammerstein tjänat 15 Academy Awards, två Emmy Awards, två Grammy Awards, två Pulitzerpris, och 35 Tony Awards. I slutet av sin karriär, hade Rodgers samlat ihop inte bara en Oscar och Emmy, och Tony, men även en Grammy och en Pulitzer Prize-en av endast två personer för att göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.