Vad finns olika typer av glasblåsning?

glasblåsning är en hundra år gammal teknik med att bilda ett glas objekt genom att blåsa upp en liten mängd av smält glas i änden av en ihålig järn rör, som också är känd som en blåsrör . Tekniken kan spåras tillbaka till cirka 50 f. Kr. i romerska Syrien. Även om metoderna för glasblåsning inte har förändrats mycket över tid, använde tekniken har kommit långt. Det finns två grundläggande typer av glasblåsning: off hand glasblåsning och lampworking . Båda offhand glasblåsning och lampworking involvera heta, kallas smält glas och rostfritt stål eller järn stång punty . De skiljer sig i den process där glaset värms upp och manipuleras.

Grundreceptet för glas har varit mycket samma eftersom det utvecklades först: glas är gjort av sand, aska, kalk och pottaska, bland andra möjliga ingredienser. Innan glasblåsning utvecklades folk för paketering varma glaset runt formar och kärnor för att göra fartygen. Dessa var inte sammanhängande och var känsliga för läckage. När glasblåsning blev ett populärt sätt spreds den över hela Europa, Asien och Afrika. Glass blev effektivare att göra, och därmed mer tillgängliga för vanliga hushåll. Det tidiga 13-talet innebar uppkomsten av den venetianska glas beslutsfattare, som fulländat tekniken med glasblåsning. 1962, "Studio glas rörelse" inleddes en ny era av allmänt tillgänglig glasblåsning verkstäder och ateljéer. Idag är glasblåsning noteras som en av de snabbast växande hobbyn.

Med offhand glasblåsning, finns tre krävs ugnar. Den första, kallad ugnen , används för att hålla varmt, smält glas som är råvaran i en glasblåsare. Nästa ugnen kallas hål i väggen , där pjäsen är uppvärmd och värmas upp under arbetet med att forma och manipulera glas. Den annealer eller Lehr är den tredje och sista ugnen, där glaset sakta svalnar under flera dagar för att minska värmestress. Det finns många verktyg som glasblåsare använder i sina båtar. Den blåsrör doppas i smält glas för att samla in en glob av glas, som sedan rullade marver , en hård och plan yta. Efter detta steg är en luftbubbla blåses in i glaset genom blåsrör. Blocks också användas för att forma och forma glaset. Vid bänken , som är glasblåsare arbetsstation, finns det flera handverktyg som används för att ytterligare forma glaset. Stora blad pincett kallade jacks kan användas för att dra på glaset eller att göra mer detaljerade justeringar och saxar används för att skära glas.

Gammaldags lampworking använt en flamma som skapats av en alkohol lampa och andedräkt eller bälgar. Användningen av en lampa som gav tekniken sitt namn. Denna metod var och är fortfarande används för att skapa pärlor, miniatyr glasföremål, figurer och skulpturer, samt laboratorie-glas såsom provrören. Nu lampworkers använda en syre eld skapad av naturgas eller ficklampor propan. Glasmassan samlas på punty, sedan manipulerats samtidigt vrida på stången och ständigt formas av olika handverktyg. Vid ett tillfälle användes denna teknik främst för vetenskapliga program, men det har utvecklats till en konstform i sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.