Vad är vissa typer av afrikanska trummor?

Trummor spelar en väsentlig roll i de flesta afrikanska kulturer, och det finns en mångfald av afrikanska trummor som verkligen är häpnadsväckande. Många typer av afrikanska trummor har funnits i hundratals eller tusentals år, och har gjort sig igenom stora delar av kontinenten och även till andra kontinenter och öar. En berömd grupp afrikanska trummor är Batá fat av Yorùbá folket i Nigeria. Den Batá trummor består av en uppsättning av tre eller fem fat i olika storlekar, som kan spelas antingen med en käpp eller en händer. Trummor har två huvuden, med ett stort huvud, och sedan en avsmalnande hals som kommer ner till en mycket mindre huvud. De Batá trummor är helig, liksom många typer av afrikanska trummor, och de anses innehålla inom sig gudomen Ana. Som ett resultat, böner och offergåvor kan göras till Batá trummor. Även Batá är afrikanska trummor, spelar de också en viktig roll i Kuba. Trummor infördes först när afrikanska slavar fördes till Kuba, som en del av sin religiösa praxis och med tiden har använts för mer världsliga ändamål. I den moderna världen kan Batá trummor finns i många genrer av kubansk musik, inklusive kubansk jazz och timba. Den bougarabou är en annan av afrikanska trummor. Den bougarabou sitt ursprung i västra Afrika, och fortfarande hittas främst i dessa länder. Klassiskt att bougarabou spelades som en enda trumma, med en hand eller stick, men i modern tid en del spelare har börjat spela olika bougarabou av olika storlekar. Den bougarabou har ett huvud, vanligen täckt med ko dölja, och den övergripande formen är ungefär ett timglas. Ofta spelaren i bougarabou kommer att bära knivskarpa armband, att lägga till en dunkande lager för sin musik.

Ashiko fat afrikanska trummor som finns i hela södra Afrika, och har begivit sig till Amerika också. De är ganska stora, koniska-formade trummor, omfattas ko dölja. De är nästan alltid spelas med händerna, och kan spelas i upprätt läge, eller oftare, som på sin sida med spelaren gränsöverskridande dem. Trummor är mycket populär inte bara i Afrika, men i väst också, och många västerlänningar finner dem vara en bra inledning hand trumma.

Det kanske mest kända av de afrikanska trummor är trummor kallas talar trummor . Även detta begrepp kan användas för att hänvisa till någon trumma som kan ha sin pitch anpassas för att låta som ord i det lokala språket-exempelvis Batá-det som oftast används för att referera till en uppsättning av afrikanska trummor finns i väst Afrika. Dessa trummor finns i många former, men oftast är i rät timglas form, med två läderklädd huvuden. Strängarna som håller huvudena kan vara pressade eller släpps av spelaren, att anpassa tonhöjden på ljudet som kommer från dem. De är vanligtvis spelas med en pinne, och ljudet de gör kan vara ganska högt, transporterar stora avstånd. Talking Drums fungerar mycket bra för många afrikanska språk, eftersom de skiftande ljud kan i vissa fall ungefärlig ganska exakt själva språket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.