Vad är opera Den flygande holländaren?

Der Fliegende Holl? nder, Den flygande holländaren på engelska, är en romantische Oper i tre akter av den tyske kompositören Richard Wagner, med hans eget libretto, baserat på Henirch Heines roman fragment Aus den Memoiren des Herren von Schnalbelewopski som publicerades i volym 1 av Der Salon 1834. Wagner är också känd för sina operor Tannh? Användare, Lohengrin, Tristan och Isolde, Parsifal, och The Ring Cycle .

Valet av teman som ledde till Den flygande holländaren var enligt Wagner, påverkas av ett stormigt hav resa som han tog under 1839 och under vilken han hört historien om den vandrande Judisk, dömd att segla för evigt, med bara en dag i hamn vart sjunde år. Premiären av Den flygande holländaren ägde rum i Dresden i K? Nigliches S? Chsisches Hoftheater den 2 januari 1843, med Wagner som dirigent.

Historien om The Flying Holländaren öppnas på ett norskt fartyg kapten Daland som just har kastat ankar i en storm. Med styrman kvar på klockan, går besättningen att sova, och Den flygande holländaren skepp visas. Holländaren berättar att dömas att segla tills han finner inlösen. Daland haglar den främmande fartyg, och kaptenen presenterar sig som en holländare och erbjuder Daland en stor belöning för en natts logi. Daland är nöjd med detta och även med holländaren intresse för sin dotter.

Akt II inleds med kvinnor i hemmet spinning, med Senta, Daland dotter sysslolösa undersöker en målning av den flygande holländaren och sjunger balladen som berättar sin historia. Det är genom denna ballad att orsaken till den flygande holländaren förbannelse avslöjas: han straffas för en hädisk ed. Senta förklarar plötsligt att hon kommer att vara det sätt genom vilket flygande holländaren uppnår frälsning.

Erik, en jägare i kärlek med Senta, har dykt upp och är oroad över hennes uttalande. Han berättar för henne att han älskar henne. men hon är inte intresserad. Hon är mer intresserad av hans berättelse om en dröm där hennes pappa tog hem främlingen från bilden på hennes vägg. Han hamnar lämnar i förtvivlan, som Senta återvänder till sin studie av bilden. Det är nu som hennes pappa kommer in med holländaren.

Senta är så upptagen av Den flygande holländaren utseende att hon inte hälsa på sin far. Daland går ut, och i en duett, berättar Senta holländaren som hon menar vara hans inlösen, och han varnar henne för den kostnaden skulle hon inte vara konstant. Daland återvänder och frågar om hemkomst fest bör även finnas en trolovning fest, och handlingen slutar lyckligt.

Vid öppnandet av akt III, den norska sjömännen firar ombord på deras fartyg, medan fartyget av holländaren är tyst, även när norrmännen kallar till sjömän, att bjuda in dem att delta i festligheterna. Efter en lång intervall, börjar besättningen en spöklik låt som en storm stiger.

Senta in, följd av Erik, som påminner han att hon en gång lovade henne trohet honom och vill veta varför hon nu löftena till holländaren. Holländaren, märkte, släpper henne från hennes löfte till honom att rädda henne från ett öde som hans. När han styrelser hans skepp, kastar sig Senta i havet, förkunnar hennes lojalitet. Fartyget och besättning sjunka, och scenen avslöjar holländaren och Senta omfattar nu förändrats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.