Vad är några olika typer av Waltzes?

Inte alla vet att det finns olika typer av valser. Först och främst kan ordet vals avse både ett musikstycke i? tid innebar för dans samt till dans som utförs till musik. Men utöver detta, är ordet vals används för att hänvisa till en mängd relaterade danser.

Några danser kallad typer av valser inte valser alls. Detta gäller i Boston, en långsam dans som är relaterat till vals, men med två steg till baren. The Boston känner som Valse Boston, eller Boston vals, i Frankrike, som den engelska vals i Tyskland, och även kallad "tvekan" vals. En av de typer av valser som verkligen är valser är jazz vals, en term som ibland används för att hänvisa till någon jazz bit in? tid. Exempel Missouri Waltz skriven 1918 av Dan och Harvey's Jazz Band, 1928 Mississippi Vals från Memphis Jug Band, och 1942 The Jitterbug Waltz med Fats Waller. Carolina Moon av Thelonious Monk är ett exempel på en Bop vals.

Vissa verk som ursprungligen inte jazz har anpassats för att bli jazz valser. Ett anmärkningsvärt exempel är John Coltrane's version av "My Favorite Things", ursprungligen från musikalen "The Sound of Music. "En annan är" Someday My Prince Will Come "justeras av Miles Davis från den animerade filmen Snövit och de sju dvärgarna.

En av de typer av valser som är mycket väl älskad är baletten vals. Den Waltz of the Flowers från Nötknäpparen av Pyotr Il'yich Tchaikovsky, liksom hans valser från Sleeping Beauty och Svansjön är bland de mest kända. Tjajkovskij är också känd för sina valser i Serenad för stråkar och hans sjätte symfoni, som har en vals i 5 /4 som sitt andra satsen. Franz Liszt's Danse Macabre är en annan känd vals.

I Latinamerika, vilka typer av valser varierar från land till land. Den mexikanska vals kallas också vals Ranchero. Perus vals är också känd som vals Criollo. Det finns också en annorlunda venezuelanska valser och brasilianska valser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.