Vad är några exempel på Aboriginal Art?

ursprungsbefolkningen i Australien, som ofta kallas aboriginer, har ett rikt konst tradition som går tillbaka flera århundraden. Många besökare till Australien njuta går till gallerier som visar Aboriginal Art, eller besöka Aboriginal Art på berömda platser, såsom grottor som har klippmålningar. Ett antal olika konsthantverk faller under rubriken aboriginernas konst, inklusive ett brett spektrum av samtida uttryckssätt. Modern Aboriginal Art såsom stora format målningar är mycket uppskattad inom konstvärlden särskiljande användning av färg, form och sammansättning, och eftersom den aboriginska befolkningen är relativt liten och krympande. Det mest klassiska exemplet på aboriginernas konst är hällristningar. Aboriginer målade mönster, siffror och prickar på rock i hela Australien. Berghäll konst har i stort sett bortnött, men bevarade exempel på gamla rock konst kan hittas inuti grottor. Enligt historiker var klippmålningar stor del utövas av män. Den svepande, stora format mönster av traditionella aboriginska klippmålningar verkligen häpnadsväckande, och ofta djupt rörande för besökare. Rocks är också graverat och ordnas för att skapa distinkta Aboriginal Art. Tråkigt nog är mycket aboriginal rock art hotas, eftersom det inte kan hålla för upprepad beröring, och många Aboriginal Art platser är stängda för allmänheten av denna anledning.

aboriginska kvinnor har en lång tradition av att skapa Fiber Arts . Aboriginal konst tar ofta formen av textilier som är avsedda att bäras eller användas som sängkläder, och vanligtvis vävt eller tryckt med grundläggande repetitiva mönster. Förutom att användas för varje dag ändamål, textil konst är också bärs i ceremonier. Kvinnor också väva korgar och göra vävda och uppträdda smycken. Många moderna textilier är ganska häpnadsväckande.

Exempel på aboriginernas konst kan också hittas i traditionella instrument och vapen, såsom bumeranger och didgeridoos. Den didgeridoo är ett heligt instrument i Australien, och som sådan är ofta dekorerade med vackra och potenta Aboriginal Art. Bumeranger, liksom, ofta dekorativt skulpterade och målade för att göra var och en distinkt till sin ägare.

Aboriginal konst visas också i köttet. Liksom många forntida kulturer, aboriginerna har en tradition av tatuering som är mycket gammal. Body målning är en annan, mindre permanent form av aboriginernas kroppsmålningar. Tatueringen tradition av ursprungsbefolkning påminner många av polynesiska tatueringar, och det är troligt att en viss spridning mellan de två kulturerna bidragit till detta. Rich virvlande mönster, prickar och ansikts tatueringar är vanligt uttryckssätt i aboriginernas kroppsmålningar. Ärrbildning och piercing används också av vissa aboriginerna att stärka sin kropp med konst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.