Vad är en reklamfotograf?

Varje dag ser vi bilder i tidningar, i tidningar, på Billboard annonser, och även på framsidan av spannmål lådor. Dessa bilder är allt arbete reklamfotograf. Den reklamfotograf kan arbeta i en mängd olika branscher. TV, tidningar, reklam, fotografiska studior och publicering är bara några av de områden som finns.

Många fotografer skulle älska att vara på den plats där deras verk används för journalpapper omslag och massa reklam, men det är oftast bara de mest begåvade och professionella kommersiella fotografer som komma till denna position. Några fotografer kontaktas av agenter för att ta porträtt av stora aktörer och stjärnor musik, men de har ofta arbetat länge och hårt för att komma till toppen av sitt yrke. Den reklamfotograf måste känna till handel inifrån och ut, från att bilda den perfekta bilden att utveckla fotografi i labbet. Han eller hon måste också få utbildning i belysning aspekter, bakgrunder för bland annat fotografier, och alla aspekter av digital fotografering. Datorer är numera en viktig komponent i fotografi, och reklamfotograf måste vara upp till hastigheten inom detta område.

Även om det inte är absolut nödvändigt, få någon form av examen rekommenderas för denna typ av karriär. Många högskolor erbjuder examen inom fotografi och har möjlighet att erbjuda bra utbildning i alla aspekter av området. Fotograferingen verksamheten är konkurrensutsatt, och eventuella extra kvalifikationer finns alltid tittade på positivt av arbetsgivarna. En reklamfotograf arbetssökande ska ha en portfölj av hans eller hennes bästa arbete. Det är också en bra idé att ha en Internet-webbplats med en bästa fotografier. På detta sätt kan de fotografier enkelt skickas som prover som arbetsgivare. När reklamfotograf har tillräckligt med erfarenhet, han eller hon vanligtvis är specialiserat på ett visst område. Detta kan vara allt från mode och tidskrifter kändis till broschyrer och kataloger. Ämnet sort tillgängliga för en reklamfotograf är enorm, inklusive allt från resemagasin och vykort till CD-omslag och fotografier bröllop.

De flesta av verket tillgängligt för reklamfotograf är frilans eller avtal. Timmarna kan vara oregelbunden och livsstil flexibilitet är önskvärd, eftersom det kan ofta vara tidsfrister att uppfylla. Det kan vara en oerhört kreativ karriär, om än tidvis, arbetsgivare och riktlinjer bolag måste följas.

En annan möjlighet är öppna för reklamfotograf är undervisning vid universitet och högskolor. Det finns också möjlighet att köra en egen agentur eller studio. Om begåvade och professionella nog, en bra kommersiell fotograf kan få tillgång till en mängd olika möjligheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.