Vad är Trans-Siberian Orchestra?

Transsibiriska järnvägen är en uppsättning av järnvägar som ansluter från Ryssland, Mongoliet, Kina och Japan. Den mångfald av kultur som delar denna järnväg inspirerade namnet Trans-Siberian Orchestra (TSO), vilket är en unik orkester rock grupp som främst har inriktats på att ta fram Christmas album, med ett fast heavy metal twist. TSO har utmärkt klassiska verk på sina bitar, ofta i början av ett nummer, men sedan växlar till att slipa av elektriska gitarrer, syntar och elbas för att öka det melodier av ett antal välkända melodier. Du kan kalla den Trans-Siberian Orchestra, grundat 1996, progressive rock, klassisk musik, symphonic metal, eller symfonisk rock. Den märkliga kombinationen av genrer, först försökte med band som Queen, fungerar otroligt bra. TSO är en skapelse av Paul O'Neill, Robert Kinkel, och Jon Oliva. O'Neill är huvudsakligen känd för sin produktion av krediter, till att börja med heavy metal-band som The Scorpions, och sedan vänder sig till mer traditionella musiker som Sting och Madonna för att främja deras konserter. Kinkel är en musiker som också var mer involverade i produktion än bandets deltagande, fastän han är sammansatt många tv-jinglar.

Jon Oliva har arbetat betydligt i den progressiva klassisk rock fält med sitt band Savatage, grundades 1979, för vilka han är sångare. De flesta ser på Savatage som våren punkt för Trans-Siberian Orchestra. Den musikaliska ljud är liknande, särskilt på Savatage senare album, med början i 1987 Hall of the Mountain King . Förutom dessa genomförda rockmusiker sysselsätter Trans-Siberian Orchestra över 60 klassiska musiker på sina album, och en kör. TSO: s första album, Christmas Eve and Other Stories skulle dock vara en blixt i pannan framgång, men blev mycket mer populär än även bandet trodde möjligt. Detta har lett till två Christmas album, The Christmas Attic och The Lost Christmas Eve . Ett album med inriktning på klassisk musik som inte bygger på traditionell julmusik, Beethovens Last Night , släpptes 2000, och Night Castle , annan icke-julalbum kommer sannolikt glädje fans under 2008. The Trans-Siberian Orchestra är inte bara känd för sina ovanliga meld av rock och klassiskt genrer, utan också för deras fantastiska konsertturnéer. Fans adore ytterst komplex ljusshower och skådespel som ackompanjerar den stora ljudet rock orkester av bandet. Turer sälja ut snabbt. TSO uppmuntrar användning av deras musik på YouTube, för olika användar-genererade videofilmer. Populära tillägg på YouTube omfatta synkroniseras jul ljus visar att några av TSO mest kända låtar.

TSO ser i framtiden att ge ljudspår för film, med ett par låtar redan på vissa filmljud. Med en stadig skara fans och ett engagemang för fantastiska musikalitet och eklektisk stil, fans hoppas att njuta av musik av Trans-Siberian Orchestra under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.