Vad är Steamboat Gothic Architecture?

Steamboat gotisk arkitektur är en extremt utarbeta arkitektonisk stil som i första hand begränsas till den amerikanska södern, där den uppstod. Har du någonsin sett en extremt stor hem täcks från topp till tå med utarbeta snidade träarbeten, har du sett förmodligen exempel på Steamboat gotisk arkitektur, denna stil kännetecknas av att vara så kraftigt ornamenterad att det verkar nästan löjligt.

Det arkitektoniska stil är nära besläktad med Carpenter gotisk arkitektur, en annan typ av arkitektur som har sitt ursprung i USA. Carpenter Gothic var en utväxt av den gotiska väckelserörelse som drog nytta av den rikliga träresurser i USA, både Carpenter och Steamboat gotiska hem kännetecknas av att vara byggd av timmer, snarare än andra byggnadsmaterial.

Det är svårt att förväxla två varianter, särskilt när du har sett exempel på båda. Steamboat gotisk arkitektur uppstått längs stranden av floden Mississippi, där flodbåt kaptener betalat för frikostiga hem som var tänkta att likna den konstfullt dekorerad ångbåtarna i mitten av 1800-talet. En Steamboat Gothic hem kommer alltid vara minst två våningar höga, med utarbetad runtomsvepande verandor, ofta på flera berättelser. Det verandor ofta omges av Lacy pepparkakor och komplexa scrollwork och pelar gallerier är också vanliga i Steamboat gotisk arkitektur. Däremot är Carpenter Gothic mer återhållsamma, och, framför allt, den andra berättelsen verandor aldrig sett på Carpenter Gothic hem. I den stora utsmyckning på Steamboat Gothic strukturer har möjliggjorts genom utvecklingen av ångbåtar bläddra sågar , vilket gjorde bruken att massproducera scrollwork till salu. Denna massproduktion gjorde att använda rikligt scrollwork i arkitektonisk design, eftersom designers inte behövde oroa sig för den ofta extremt höga priset på handsnidade scrollwork. Den skummande detaljer på utsidan av Steamboat Gothic hem upprepades ofta inne, liksom.

Flera exempel på Steamboat gotisk arkitektur är på det nationella registret över historiska platser, och många är öppna för allmänheten som museum. Flera sydliga odlingar funktionen Steamboat Gothic boningar, av vilka många har blivit pietetsfullt restaurerade och underhållas, och dessa hem är väl värt ett besök om du råkar vara i närheten. Skulle du ha möjlighet att besöka en ångbåt gotiska hem, se upp för alla noggranna och minut arkitektoniska detaljer, främst den del av ett hem som kan förskönat kommer från takfot till dörrkarmar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.