Vad är Meisner Method of Acting?

Meisner metod för att agera är döpt efter sin uppfinnare, Sanford Meisner. Denna populära agerar Tekniken baseras på en total förståelse för dig själv, din karaktär och dess omgivningar för en viss scen eller spela. Målet Meisner metod är att eliminera skådespelare på scenen, vilket ger en karaktär som existerar helt inom tillfället.

Sanford Meisner var född 1905 i New York för att en invandrare familj. Som en professionell aktör, var han en av grundarna av den inflytelserika gruppen Theater, som är ansvarig för mycket av modern amerikansk agerar teori. Med egen teater, the Neighborhood Playhouse, skulle Meisner utveckla sin egen teknik, som kombinerar teorier om sin vän, Lee Strasberg, den ryska teatern befälhavaren Constantin Stanislovski, och arbetet med Stella Adler på strömmen av fantasi att agera.

grundprincipen i Meisner metod är totalt engagemang tecknet mål. Du måste förstå vad karaktären vill och engagera sig i att få det, för att verkligen bli karaktär. Detta kombineras med utbildning i koncentrerat fokusera på de andra karaktärerna i en scen, de som kan ge hjälp eller hinder på vägen mot ett mål. Meisner metod studenter går igenom ett antal övningar för att hjälpa dem att förfina dessa mål.

Repetition övningar är vanligtvis det första som görs av Meisner studenter, även om de kan verka mycket förvirrande för teater nybörjare. I den klassiska upprepning form, är en fras upprepas mellan två parter för att se om de kan uppnå spontanitet mellan de två. Till exempel kommer en aktör att säga "Du har ett glas vatten, och den andra svarar" jag har ett glas vatten. "Meningen är sedan upprepas om och om igen med varje partner som bygger på brytningspunkterna och undertext andra ger frasen. Denna övning tar bort betydelsen av komplexa memorization eller oklara motiv, och är det möjligt att bara koncentrera sig på varandra.

Nyckeln till Meisner metod egenskap är att du måste anpassa karaktär. Teorin föreslår att göra det måste du fundera över att upptäcka att om du var i karaktärens situation, vilka omständigheter kan förmå dig att göra samma val som de gör. Genom att identifiera sig med karaktären och upptäcka hur man skulle agera som de gör, eliminerar du barriären mellan skådespelare och karaktär. Du är aldrig ska "agera" i Meisner metod, du bara ska "vara. "

Även Meisner metod verkar oerhört stel, var Sanford Meisner snabb att påpeka att det inte var det enda sättet att uppnå en god egenskap, det var inte heller det bästa sättet för alla. Studera Meisner tekniken rekommenderas för unga skådespelare, eftersom det inger några värdefulla lärdomar av förberedelser och fokusering. Även om inte många aktörer följa Meisner metod exklusivt, dess principer är ytterst värdefulla aktörer och är en utmärkt byggsten för att upptäcka ditt eget spel stil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.