Vad är Frame-By-Frame Animation?

Frame-by-frame animation är mer känd som stop-motion animation. Det uppnås genom att manipulera ett fysiskt föremål och gör det verkar röra sig på egen hand genom att skjuta en ram, manipulera objekt och sedan skjuta en annan ram, och så vidare. Ett berömt exempel på ram-by-frame animation är det 1933, King Kong . Jätten apan är skjuten i ram-by-frame animation stil, vilket gör det verkar som om han går på egen hand. Andra former av animation faller under kategorin frame-by-frame animation samt, såsom cel animation och objekt animation.

Clay marionetter används vanligen när du filmar med frame-by-frame animation eftersom deras rörelser kan enkelt manipuleras mellan bilder med minimal risk för skador på marionett själv. Det är en relativt nyare form av ram-by-frame animation, men det tog inneha en populär form av stop-motion, särskilt när inriktade mot barnprogram. Denna typ av ram-by-frame animation är ofta träffande kallas claymation.

Andra former av frame-by-frame animation lita på manipulation av fasta föremål istället smidbart dem. En stop-motion film kan bli skjuten, till exempel om en modell bil köra upp gatan genom att ta en bild på bilen i en bildruta, flytta det upp vägen en bit, sedan ta en ny bild. denna princip avspeglas det i claymation, men själva objektet är formbara och därför inte kan härma människors eller djurs uttryck. Detta kallas objekt animering och är en av de äldsta Animation tekniker.

kanske den äldsta formen av animation är cel animation, som är en ram-by-frame animation teknik där scener i en film eller visa dras för hand på tydliga cels. Varje handritade cel varierar något från den föregående att förmedla rörelse när cels är fotograferas med en speciell kamera. När dessa bilder är fotograferade på en rulle, visar den slutliga produkten varje cel i snabb följd, vilket härma rörelser. Det är viktigt att i detta fall att se till varje cel linjer upp försiktigt med de andra vid fotografering, annars slutprodukten visas pirrighet eller nervös.

Genom införandet av Computer Generated Imagery, eller CGI, stop-motion-animering har i stort sett obsolet. CGI är mindre tidskrävande och intensivt arbete, och rörelse kan manipuleras på många fler sätt än med enkel stop-motion animation. Men stop-motion animation är fortfarande i bruk, eftersom dess slutliga produkten bibehåller en egenskap utseende som är populär bland kritiker och fans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.