Kan jag skapa ett mörkrum i mitt hus?

Många fotografer ha erfarenhet av att arbeta med film och skapa sina egna fotografier, och professionella fotografer ofta har sina egna privata mörkrum, så att de kan arbeta bekvämt. Amatörer är ofta begränsade till hyras mörkrum eller delad mörkrum, vilket kan vara frustrerande, och det leder vissa människor att undra över starta ett eget mörkrum. I själva verket är det relativt lätt att bygga upp ett hem mörkrum, så länge du har tillräckligt med utrymme och du följer några grundläggande säkerhetsrutinerna. Innan du börjar måste du tänka på det faktum att många utvecklingsländer kemikalier är giftiga, och ofta luktar illa. Om du vill ställa in ett mörkrum bör du fundera på hur du ska säkra kemikalier så att de inte kan nås av barn och husdjur, och hur ni kommer att göra sig av med kemikalier. Dumpning Fotokemikalier ner i avloppet är inte miljömässigt etisk, och den kan allvarligt skada en septisk system. När du har övervägt om du tror att du kan hantera kemikalier på ett säkert sätt, kan du plocka ut ett utrymme att inrätta ett mörkrum. Helst bör du ägna ett rum för att använda som mörkrum, eftersom det kommer att göra mörkrum mycket lättare att hantera. Självklart bör rummet ha en begränsning av naturligt ljus, eftersom detta kommer att göra ljustäthet mycket lättare. Du behöver också rinnande vatten och el i mörkrum, och en hel del utrymme, eftersom du behöver utrymme för att utveckla baljor och förstorings. Efter att plocka ut ett utrymme för att inrätta ett mörkrum, börja med att ljus bevis. Använda tung svart plast för att blockera fönster och mörkläggningsgardiner runt dörren, så att om någon öppnar dörren när du arbetar, kommer det inte översvämning i rummet med ljus. Sätt upp en säker ljus lättillgänglig strömbrytare, och utse tydlig våta och torra områden. Du vill minimera korskontaminering mellan dessa områden, eftersom du inte vill Fotokemikalier på outvecklad papper eller el bredvid ditt skölja bad.

Ventilation är också oerhört viktigt. Många foton leverans företag säljer lätta säker ventilationsfläktar tillsammans med andra mörkrum leveranser som du behöver, som en FÖRSTORINGSAPPARAT och foto kemikalier. Installera en ventilationsfläkt innan du påbörjar ett arbete i mörkrum och kontrollera att det fungerar . Långsiktig inandning av foto kemikalier kan vara mycket farlig. Ordna utrymmet väl, och ger massor av torra, säker förvaring för extra kemikalier, film och outvecklade papper. Överväga att inrätta en lång tråg eller sjunka för din utvecklare, stopp, fixare och bad stiga, eftersom det minimerar risken för stänk och göra sanering lättare.

När du har allt som anges, börja utveckla! Du kanske behöver göra små justeringar när du ställer in ett mörkrum och du faktiskt börja använda den, så försök att utforma det utrymme så att det är konfigurerbart. Du bör också vara medvetna om att det är svårare att upprätta ett mörkrum för färg utveckling, eftersom den kräver mer rigorösa ljusförhållanden, tillsammans med några mycket otäcka kemikalier, du kanske vill lämna färg utvecklas på proffsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.