Hur kan jag lära dig att skapa Stained Glass?

Klassisk glasmålningar är en vacker dekorativ accent hjälp av bitar av färgat glas skär och ställa in leder till att skapa en bild. Det finns i hela västvärlden på platser som kyrkans fönster, hem och företag. Kyrkans fönster har ofta bländande uppvisningar av målat glas som inspirerar människor att vilja lära sig mer om det. Det finns ett antal tekniker för att lära hur man skapar glasmålningar, beroende på hur mycket av den process du vill veta om.

glasmålningar, särskilt i form av fönster, är en unik konstform. Glasmålningar kallas ibland lyser vägg dekorationer på grund av hur de leker med och förbättra dagsljus. Glasmålningar inte användas i rum där det behövs en mycket jämn och naturligt ljus: det används för att förbättra skönheten i ett rum eller att berätta en historia. Det tar lite tid att lära sig hur man utformar glasmålningar väl, så att den kommer att komplettera snarare än överväldiga ett rum. Med lite övning och utbildning, kan du skapa vackra glasmålningar objekt som kommer att ömt av sina ägare i många år framöver. Det glas som används i glasmålningar är färgad i ett antal olika sätt som har olika egenskaper. I den första metoden är glasmålningar skapas genom blandning av metalloxider med glas för att skapa levande, färg. Oxiderna blandas in medan glaset är glödgat så att den inte kommer att splittras från smärre stötar eller temperaturvariationer. En annan teknik som kallas bordläggning innebär målning färger direkt på glasskivor och baka dem i ugn så att färgen blandas med glaset, även om det kan skadas av repor. Denna teknik används också av några konstnärer att göra glasmålningar eller accenter, med konstnären måla ett mönster eller en scen direkt på en stor glasskiva som avfyras innan de installeras. En annan populär typ av glas, blixtrade glas, görs genom att doppa klart glas i varmt glas i en annan färg för att skapa ett lager färg på glaset. Om du är intresserad av att veta hur man gör glaset används skapa glasmålningar, bör du ta glasblåsning hantverk klasser. Ett antal konst center och högskolor har glasblåsning program och erbjuder klasser för allmänheten efter överenskommelse. I en glasblåsning klass kommer du lära dig om olika typer av glas, hur man blåser starka tåliga glas, samt hur du lägger färg på glas. Du kommer också att lära sig om utrustning som behövs för att göra glas.

Om du inte har ett intresse av att producera teknik som används för att göra glas, men skulle vilja lära göra målade bitar glaskonst, kan du antingen ta klasser eller böcker användning. En grundläggande klass rekommenderas så att du förstår grunderna i att arbeta med glas, inklusive hur man skära glas väl, hur man ansluter bitar av målat glas med ledande eller injekteringsbruk, och hur man på ett säkert sätt hantera giftiga ämnen som används för att göra glasmålningar. När du har tagit en grundläggande klass, kanske du vill köpa flera böcker, starta ett projekt bord, och börja skapa. Du kan även läsa om att måla detaljer på glaset och göra fast ramar för att visa glasmålningar bitar, samt olika tekniker och stilar som används i glasmålningar konst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.